vineri, iulie 1, 2022
22.9 C
Craiova

Încep lucrările la Centura de Sud a Craiovei

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, a anunțat în urmă cu scurt timp că încep lucrările la centura de sud a Craiovei prin care vor fi conectate trei drumuri naționale.

„Continuăm proiectele de infrastructură rutieră pentru modernizarea Olteniei! Astăzi am dat startul lucrărilor la Centura de Sud a Craiovei, un drum vital pentru conectarea a trei șosele naționale și care va reduce considerabil traficul de autovehicule din zona Calafat, Bechet și Drobeta-Turnu Severin înspre Caracal – Alexandria – București, trafic ce acum se desfășoară prin Craiova.

Astăzi a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Centura Craiova Sud, o șosea cu o lungime de 10 kilometri care trece pe lângă Uzina Ford. Sunt 10 kilometri importanți, care acoperă tranzitul prin sudul municipiului la mică distanţă de fabrica Ford, iar prin nodul de la Cârcea şi DN 65 F se asigură legătura cu DN 65 Craiova – Piteşti şi viitorul Drum Expres Craiova – Pitești.

Pe noul drum, vor fi construite două parcări, două pasaje peste calea ferată, un pod peste canalul de ape uzate, două intersecții giratorii la nivel cu DN 55 și DN 56, dar și o bretea de acces pentru legătura cu DN 6, în sensul giratoriu existent. Centura de ocolire Sud Craiova are o valoare de peste 133 milioane de lei, fără TVA și va fi gata în 15 luni. Reușim astfel să ducem la bun sfârșit o promisiune de transport de calitate, durabil și eficient!”, este mesajul lui Stoica.

 

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie