sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Încep presiunile pe Dan Vîlceanu: Dacă nu face ceva, Gorjul ajunge ca Valea Jiului!

Noul ministru de Finanțe, gorjeanul Dan Vîlceanu, e privit cu mari speranțe de cei din județ. Primarul din Rovinari, colegul său de partid, Dorin Filip, a început deja să pună presiune pe el. Într-o declarație acordată unui post de radio local, Filip a zis nici mai mult nici mai puțin că dacă Vîlceanu nu face ceva, județul Gorj va avea soarta Văii Jiului. El a precizat că Gorjul are nevoie de un program guvernamental separat de restul țării, având în vedere ”haosul care va veni la Complexul Energetic Oltenia”.

„Dan Vîlceanu va trebui să se implice în problemele Gorjului. Dacă nu suntem bine focusați, în perioada următoare, vom ajunge mai rău ca-n Valea Jiului” spune Filip. Edilul declară că județul are nevoie de drum expres, „să se pună biciul pe cei de la centura Târgu-Jiului”, de una-două zone industriale și de mari investitori care să restarteze zona.

„Dacă nu suntem în stare, să plecăm acasă!”

Nu e prima dată când primarul din Rovinari are astfel de poziții. El a cerut insistent ca autoritățile locale să poată prelua terenurile Complexului Energetic Oltenia.

„Dacă nu suntem în stare, cu guvernul nostru, să modificăm două legi, atunci să plecăm acasă!”, a spus Filip, vicepreședinte PNL Gorj, referindu-se la actele normative ce trebuie modificate pentru ca autoritățile locale să poată să preia terenuri și clădiri de la Complexul Energetic Oltenia.

Robert Filip era dezamăgit că n-a putut realiza fabrica de gips carton la Rovinari, investiție românească ce ar fi putut crea 400 de noi locuri de muncă, dar speră să preia măcar terenuri de la CEO pe care să fie dezvoltate activități.

 

 

 

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie