Incepe aventura europeana a oltenilor! CS Universitatea Craiova va juca, in primul tur preliminar al Europa League, cu azerii lui Essien, de la FK Sabail!

Echipele romanesti si-au aflat adversarii din primele tururi preliminare ale cupelor europene. Echipa fanion a Olteniei, CS Universitatea Craiova, va juca impotriva echipei FK Sabail, din Azerbaidjan. Primul meci al echipei lui Papura va fi pe 11 iulie, in deplasare, iar returul pe 18 iulie, la Craiova.

CSU Craiova pare a avea o dubla usoara in primul tur preliminar al Ligii Europa. Oltenii vor juca in fata azerilor de la FK Sabail.

În sezonul trecut, FK Sabail, antrenată de Aftandil Hadzhiyev, a terminat pe locul 3, cu 41 de puncte, în 28 de meciuri. Echipa nu are niciun trofeu în palmares.

Stadionul adversarilor se numeste Bayil Arena si are doar 3.200 de locuri.

Cota intregului lot la FK Sabail se ridica la 7,7 milioane de euro.

Oltenii vor avea de parcurs o distanță de 3.019 kilometri până la Baku.

Sabail a pierdut toti jucatorii straini!

Abbas Zahidi, jurnalist azer stabilit în România, a făcut analiza echipei FK Sabail, viitoarea adversară a lui CSU Craiova din primul tur al Europa League.

„Sabail are o echipă mult mai slabă decât sezonul trecut, fiindcă a pierdut toți străinii folosiți în campionatul precedent, când a terminat pe locul 3. A mai rămas doar portarul ucrainean Rybka, care e însă grav accidentat.

Au mai transferat zilele trecute un portar bulgar, Daniel Bojinovski. Echipa are un buget de circa 2,5 milioane de euro și au doi internaționali azeri, Ramazanov și Rahimov. Primul e un atacant foarte rapid, mic de statură. În mod normal, Craiova n-ar trebui să aibă emoții cu ei”, a declarat jurnalistul azer pentru GSP.ro.

Essien in lotul azerilor!

Mai interesant este că în lotul azerilor îl regăsim pe celebrul fotbalist ghanez Michael Essien, care a evoluat de-a lungul timpului la cluburi renumite, precum Chelsea, Real Madrid sau AC Milan. 

Essien a povestit într-un interviu acordat în luna aprilie modul cum a ajuns să joace pentru Sabail. Ghanezul a dezvăluit că venise la Baku pentru a promova finala Europa League, însă a fost captat de planurile prezentate de oficialii lui Sabail. Ajuns la 37 de ani, acesta a decis să semneze cu gruparea azeră, refuzând numeroase alte oferte conform spuselor sale.

Este putin probabil ca Essien sa ramana si in viitorul sezon la azeri.

FCSB cu moldovenii de la Milsami Orhei,

CFR Cluj cu Astana lui Rotariu

FCSB va juca in turul intai preliminar al aceleiasi competitii cu Milsami Orhei din Republica Moldova. Datele de desfasurare ale meciurilor fostilor stelisti sunt aceleasi ca si ale oltenilor.

CFR Cluj va evolua în primul tur preliminar al Ligii Campionilor împotriva kazahilor de la FC Astana, echipă la care este legitimat și Dorin Rotariu. Turul se va disputa în capitala Kazahstanului, pe 9/10 iulie, returul este programat în Gruia, la data de 16/17 iulie.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu