luni, iunie 21, 2021
22.8 C
Craiova

Indemnizație de gratitudine pentru veteranii de război, de Ziua Eroilor

Guvernul a adoptat, în ședința de ieri, o ordonanță de urgență pentru completarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război. Decizia coincide cu Ziua Eroilor, marcată astăzi, simultan cu sărbătoarea Înălțării Domnului.

Prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizație de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata. Pentru anul în curs, aceasta va fi în valoare de 2.690 lei, sumă neimpozabilă.

Indemnizația de gratitudine nou introdusă se va cumula cu indemnizația de care beneficiau până acum invalizii, veteranii şi văduvele de război.

Statul român își exprimă astfel recunoștința, respectul și admirația față de cei care și-au pus viața în slujba țării, venind cu o reparație morală și materială care să contribuie la asigurarea unui venit suplimentar pentru aceste categorii de beneficiari.

În România, conform evidențelor oficiale, existau, la momentul adoptării ordonanței de urgență, un număr de 2.521 de beneficiari ai acestui drept.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă a anunțat că este un gest de recunoaștere a eroilor români. „În ședința de Guvern de astăzi am discutat și adoptat o ordonanță de urgență prin care, lunar, li se acordă invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război o indemnizație de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 2.690 lei. Aceasta se va adăuga la indemnizația de care beneficiau până acum.

Ne exprimăm, astfel, recunoștința, respectul și admirația față de cei care și-au pus viața în slujba țării, venind cu o reparație morală și materială care să contribuie la asigurarea unui venit suplimentar pentru un număr de 2.521 de beneficiari ai acestui drept.

Avem o țară pentru că milioane de români nu au stat la adăpost și și-au apărat Patria, poporul și valorile naționale cu arma în mână. Au căzut la datorie, dar au rămas vii în amintirea unei întregi națiuni.

Punem eroii înaintea noastră și Țara înaintea tuturor!”

 

Ultimele stiri

Horoscop, 22 IUNIE 2021. Ce îți rezervă astrele

Berbec Ziua va fi destul de agitată la serviciu, dar nici în plan personal lucrurile nu stau mai grozav. Poţi...

Mai multe articole din aceeasi categorie