vineri, iunie 14, 2024
17.8 C
Craiova

Industria HORECA, scutită de la plata impozitului specific până la sfârșitul anului

Ministrul de finanțe, Florin Cîțu, anunță că are o veste foarte bună pentru cei din industria HORECA.

„Vești fantastice pentru HoReCa!

Scutire pentru plata impozitului specific pana la sfarșitul anului!

Pentru contribuabilii care plătesc impozit specific unor activități (restaurante , hoteluri , baruri), după discuții cu premierul Ludovic Orban am decis să propun în următoarea ședință de guvern SCUTIREA de la plata impozitului pentru perioada rămasă până la sfârșitul anului 2020.

Sectorul HoReCa deja a beneficiat de o scutire de la plata impozitului specific de 150 de zile in 2020”, anunță Florin Cîțu.

Impozit pe microîntreprindere sau specific

Patronii de restaurante optează pentru tipul de impozit pe care vor să îl plătească. Fie aleg pe cel de microîntreprindere, ceea ce înseamnă 1 la sută din cifra de afaceri, fie impozit specific, care se calculează în funcție de mai mulți factori: zona, rangul localității, suprafața utilă de servire, sezonalitate etc. Un expert contabil a declarat, la solicitarea euroolteniainfo.com, că cei mai mulți patroni de restaurant aleg să se declare microîntreprindere.

„Dacă ai restaurant în mall, plătești impozit specific mic pentru ești în zona D a orașului, mall-urile fiind de regulă situate la marginea orașelor. Cei care au impozit specific și sunt în centru, au mult de plată, de aceea, optează pentru micro”.

Patron din Slatina: Așteptăm fondurile europene

Patronul unui restaurant din Slatina ne-a declarat că el plătește impozit de microîntreprindere, prin urmare această scutire nu înseamnă mare lucru. În schimb, Guvernul a anunțat că firmele românești vor beneficia de bani europeni pentru relansare economică.

„Ajutorul era să se dea drumul la acele fonduri europene, cele pentru relansare și cele pentru capitalul de lucru. Dar ghidul iată că e încă în dezbatere publică, așteptăm și noi varianta finală să vedem care ne încadrăm”.

Ultimele stiri

Campioana europeană la tenis de masă, muză pentru iubitul handbalist!

Pentru a sărbători “Ziua mondială a fotografiei în natură”, multimpla campioană la tenis de masă, Andreea Dragoman, și-a pus...

Mai multe articole din aceeasi categorie