vineri, februarie 26, 2021
11.8 C
Craiova

Ioan Niculae, patronul Astra Giurgiu, dat în urmărire. A zis că se predă azi

Curtea de Apel l-a condamnat pe patronul Interagro și Astra Giurgiu la cinci ani de închisoare cu executare. Dar el nu se află în țară, ci în Italia. Ieri, Niculae nu a fost găsit acasă. Poliția Română i-a publicat datele și l-a dat în urmărire generală. În caz că nu va fi găsit, există posibilitatea emiterii unui mandat internațional.

Potrivit celor mai recente informații, Ioan Niculae se află acum în Italia, la Milano. Într-o intervenție telefonică la Antena 3, joi seară, afaceristul a anunțat că se va preda azi.

Ioan Niculae a fost condamnat inițial pe 27 ianuarie, în acest an, la 3 ani și jumătate de închisoare, numai că, acum, Curtea de Apel, care a dat și sentința definitivă, i-a majorat pedeapsa de la 3 ani și jumătate în spatele gratiilor, la 5 ani.

El a fost găsit vinovat pentru următoarea faptă: ar fi încheiat contracte fictive pentru firma sa, în așa fel încât profitul firmei să fie mai mic, drept pentru care să plătească mai puțin TVA statului român și, de asemenea, să plătească impozite mai mici.

Spune că se recuperează după Covid-19

Patronul firmei Interagro și al echipei de fotbal Astra Giurgiu, care figura, la un moment dat, în top 3 al celor mai bogați oameni din România, a adus prejudicii statului român în valoare de peste 10 milioane de lei. Iar aceasta nu a fost prima condamnare.

În 2015, omul de afaceri a mai fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare în dosarul Mita la PSD, însă a fost eliberat condiționat după ce a executat numai 10 luni.

Rămâne de văzut dacă restul de pedeapsă de atunci, din 2015, adică un an și opt luni de pușcărie se vă adăuga celor 5 ani dați de Curtea de Apel București prin sentință definitivă.

În mod normal, omul de afaceri ar fi trebuit să fie încarcerat imediat, însă el nu se află în ţară, pentru că la sfârşitul lunii ianuarie, când s-a dat prima sentinţă, era în Italia, unde, spune el, se recupera în urma COVID-19.

Sursa foto: g4media

Ultimele stiri

Polițiștii șpăgari de la Olt, ajutați de Curtea de Apel Craiova: flagrantul e respins!

Probele prin care era dovedit flagrantul în cazul celor patru polițiști șpăgari de la Poliția Rutieră Olt au fost...

Mai multe articole din aceeasi categorie