luni, iunie 21, 2021
22.8 C
Craiova

Ion Iordache, PNL Gorj, către colegul său de la Energie: „Ajunge cu prăduirea CEO!”

Senatorul liberal de Gorj Ion Iordache a transmis ieri o scrisoare deschisă către ministrul Energiei, colegul său de la PNL Mehedinți, Virgil Popescu. Nu a primit încă niciun răspuns, ci, după cum a declarat pentru euroolteniainfo.com, doar niște mesaje prin care e sfătuit „să își vadă de treaba lui”. Concret, Iordache spune că nu e normal ca în conducerea Complexului Energetic Oltenia să fie numite persoane din alte județe.

Redăm scrisoarea:

„Către:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu

Adunarea Generală a Acționarilor CEO

Consiliul de Supraveghere al CEO

Directoratul Complexului Energetic Oltenia

𝐀𝐣𝐮𝐧𝐠𝐞 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐚̆𝐝𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐱𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐄𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜 𝐎𝐥𝐭𝐞𝐧𝐢𝐚!

Nu pot accepta nedreptățile! 70 de angajați ai Termocentralei Turceni vor fi transferați în condiții incerte. Revoltător este că, angajații din alte județe își mențin pozițiile în detrimentul gorjenilor.

Complexul Energetic Oltenia este al Gorjului!

Prea mult timp, așa zișii “specialiști” din județele învecinate au condus această companie grăbindu-i sfârșitul! Ajunge! Solicit public explicații din partea tuturor celor care au decis numirea în funcții de conducere a lui Constantin Bălășoiu, doljean (eternul sforar al CEO), a Lăcrămioarei Pințea, bucureșteancă, și a tuturor directorilor din Dolj și Mehedinți. În Gorj avem specialiști care, atât prin cunoștințe, cât și din patriotism, ar fi putut salva compania. În loc să mizăm pe ei, am importat, de-a lungul timpului, zeci de oportuniști care ne-au adus pe buza prăpastiei.

𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐒𝐮𝐩𝐫𝐚𝐯𝐞𝐠𝐡𝐞𝐫𝐞 𝐚𝐥 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭 𝟔 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢, 𝐍𝐈𝐂𝐈𝐔𝐍𝐔𝐋 𝐝𝐢𝐧 𝐆𝐨𝐫𝐣! 𝐄𝐱𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭̦𝐢!

Solicit public explicații și cu privire la restructurarea companiei! Aș vrea să știm exact ce argumente au stat la baza retehnologizării Ișalnița în condițiile în care cărbunele trece prin fața Termocentralei Turceni înainte să ajungă la Craiova, crescând astfel, nejustificat, cheltuielile. De ce se menține în funcțiune Ișalnița în detrimentul Turceni, în condițiile în care costurile de producție sunt mult mai mari? Cum crești eficiența unei companii cu astfel de abordări manageriale?

De ce vă opuneți investițiilor propuse de primăria Rovinari?

Cele mai mari costuri de producție sunt la Ișalnița în care continuați să investiți cu nemiluita, în timp ce, la Rovinari, cea mai eficientă sucursală a companiei, nu ați reabilitat nici măcar Grupul 5! De ce?

De ce nu retrocedați terenurile, drumurile, cimitirele și clădirile – pe care le mențineți în paragină – către comunitățile locale? Primăriile le-ar putea moderniza și gorjenii ar putea să le folosească!

Vă rog să explicați motrenilor de ce au rămas fără căldură în timp ce, pe banii Complexului Energetic Oltenia, s-a reabilitat rețeaua de distribuție a agentului termic pentru municipiul Craiova. De ce nu s-au recuperat datoriile de zeci de milioane de euro pe care Craiova le are la Complexul Energetic Oltenia?

𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞 𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐠𝐚𝐣𝐚𝐭̦𝐢 𝐓𝐄𝐒𝐀 𝐝𝐢𝐧 𝐚𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢̂𝐧 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐜𝐞 𝐠𝐨𝐫𝐣𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐞𝐬𝐜 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐞𝐱𝐭𝐫𝐞𝐦 𝐝𝐞 𝐠𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐦𝐢𝐳𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞!

Este evident că, artificial, încercați să ne distrugeți, ducând toate fondurile disponibile în alte județe! Gorjenii produc energie de zeci de ani, sacrificând terenuri, familii, sănătate! Merităm respect! Vrem să continuăm să producem energie din orice sursă!

Nu în ultimul rând, condamn cu fermitate lipsa de transparență în toate documentele și deciziile care vizează viitorul Complexului Energetic Oltenia. Un județ întreg, sute de mii de oameni, sunt afectați de viitorul acestei companii! Renunțați la tactica asta diversionistă, domnilor! Sunteți obsedați de secrete: memorandum-uri secrete, planuri de restructurare secrete, organigramă secretă, consilieri secreți, angajări secrete, creșteri salariale secrete. Toate aceste secrete au determinat o lipsă de încredere totală în echipa de conducere a acestei companii.

Aștept cu interes răspunsuri la toate aceste întrebări!”, se arată în scrisoare, înregistrată oficial la cabinetul de senator.

„Nu am nimic cu Virgil Popescu”

Ion Iordache spune că demersul său nu îl vizează personal pe Virgil Popescu, ci pe ministrul Energiei, loc în care se țin „la secret” toate chestiunile importante legate de CEO. „Nu e normal să nu știm. Nu e normal ca acel plan de restructurare, care trebuia aprobat în ianuarie apoi în februarie, să fie acum amânat pentru sfârșitul anului… Ce se întâmplă? De ce nu ni se spune?”, ne-a declarat Iordache. El mai e de părere că ar fi putut fi găsite persoane cu pregătire bună în județul Gorj care să fie numite în conducerea Complexului. Întrebat ce spun colegii săi de organizație despre aceste acuzații aduse unui ministru liberal, Iordache ne-a declarat că sunt de acord cu el.

Ultimele stiri

Horoscop, 22 IUNIE 2021. Ce îți rezervă astrele

Berbec Ziua va fi destul de agitată la serviciu, dar nici în plan personal lucrurile nu stau mai grozav. Poţi...

Mai multe articole din aceeasi categorie