luni, septembrie 27, 2021
24.7 C
Craiova

Israel trece pe vaccinul Moderna de la 1 august, pentru a contracara tulpina Delta

Israelul se numără printre cele mai ridicate rate de vaccinare împotriva coronavirusului din lume, datorită achiziției timpurii a unor cantități mari de vaccin Pfizer împotriva COVID-19. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății a anunțat că vaccinările cu serul Moderna vor începe pe 1 august, relatează presa din Israel.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, spune că bătălia împotriva variantei Delta ar putea dura multe luni. Până în prezent, Israelul s-a bazat pe vaccinul Pfizer în încercarea sa de inoculare, dar din august, o mare parte din public va primi Moderna.

Israelul are în prezent câteva sute de mii de doze de vaccin Moderna, dar se așteaptă ca anul viitor să fie livrate încă 6 milioane de doze.

Privind spre începutul noului an școlar de la 1 septembrie, Horowitz a spus că guvernul intenționează să „deschidă în totalitate anul școlar în mod normal” datorită diverselor măsuri pe care le ia Ministerul Sănătății, pe lângă o extindere a disponibilității de testare COVID-19. Începând cu săptămâna viitoare, a explicat ministrul sănătății, serviciul medical de urgență Magen David Adom va deschide stații rapide de testare a coronavirusului în toată țara, iar farmaciile israeliene vor vinde truse de testare la domiciliu, cu rezultate rapide.

Noile reglementări privind coronavirusul au intrat în vigoare miercuri dimineață, în timp ce guvernul și-a intensificat eforturile pentru a reduce răspândirea variantei Delta în Israel. Conform noilor restricții, locurilor publice și afacerilor le este interzis să primească pe cei care nu poartă mască. Aceștia trebuie să afișeze semne care impun măști și să folosească sistemele lor de adresare publică pentru a reaminti oamenilor regula. Orice persoană care intră fără dovezi relevante de imunitate ar putea fi amendată cu 1.000 de sicli (300 USD).

Restricțiile la evenimentele la care participă mai mult de 100 de persoane în locuri închise, cum ar fi sălile de banchete, cluburile și locurile de conferințe, au intrat în vigoare și impun celor prezenți să prezinte un certificat de vaccinare sau un rezultat negativ al testului. Așa-numitele cerințe Green Pass în Israel se aplică tuturor evenimentelor care au loc în spații închise, chiar dacă au loc și în aer liber parțial sau dacă locul de desfășurare are un spațiu în aer liber.

 

Ultimele stiri

Premieră în România: organizăm Campionatul European de Tenis de Masă

Pentru prima dată, România organizează cea mai importantă competitie europeană a anului, 2021 GAZPROM  European Table Tennis Team Championships....

Mai multe articole din aceeasi categorie