Italia și Franța au intrat pe lista țărilor „verzi”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista „verde” a statelor considerate sigure pentru călătorii pe timpul pandemiei și a inclus următoarele țări: Italia, Franța, Irlanda, Estonia și Finlanda.

Așadar, începând de azi, 23 iunie 2020, toți cetățenii care se vor întoarce în România din aceste țări nu vor mai fi obligați să intre în izolare sau carantină.

Lista completă este următoarea: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Estonia, Finlanda, Franta metropolitană (teritoriul european al Franței), Germania (cu excepția districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Evident, și România se află tot în zona verde.

Țările ce nu sunt menționate în listă fac parte din așa-numita „ zonă galbenă”. Toate persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internaţională dintr-un astfel de stat vor fi obligate să intre izolare la domiciliu 14 zile sau carantină. Această măsură se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă, nu doar rudelor sau aparținătorilor care s-au întors în România dintr-o țară „galbenă”.

Aplicație interactivă pentru verificarea condițiilor de călătorie

Reamintim ca, recent, Comisia Europeană a lansat o platformă web intitulată „Re-open EU”, dedicată sprijinirii reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în întreaga Europă. Aceasta va furniza informații în timp real privind frontierele și disponibilitatea mijloacelor de transport și a serviciilor de turism din statele membre. Prin intermediul unei hărți interactive, ea le permite cetățenilor să vadă informații specifice fiecărei țări, să afle cum evoluează situația și să consulte recomandările de călătorie pentru fiecare stat membru. Va fi ușor accesibilă prin aplicație sau prin site web, urmând să fie disponibilă în cele 24 de limbi oficiale ale UE. Detalii, aici.

Articole asemanatoare