Japonia va oferi 857 de dolari fiecărui rezident, japonez sau străin

Guvernul japonez ia măsuri concrete pentru a ajuta la menţinerea economiei pe linia de plutire în timpul pandemiei de COVID-19.

Astfel, Japonia va oferi un ajutor de 100.000 de yeni (857 de dolari) fiecărui rezident, japonez sau străin, pentru a ajuta la menţinerea economiei pe linia de plutire în timpul pandemiei de COVID-19, a anunţat vineri premierul Shinzo Abe, potrivit AFP.

„Vom face astfel încât să plătim suma rapid tuturor”, a declarat primul ministru într-o conferinţă de presă televizată în cadrul căreia şi-a explicat decizia de a extinde starea de urgenţă la nivelul întregii ţări.

Guvernul a vrut într-o primă fază să ofere 300.000 de yeni (2.571 de euro) căminelor cărora li s-au redus veniturile din cauza pandemiei, însă în cele din urmă a decis să transfere un ajutor forfetar pentru toţi. Premierul şi-a cerut scuze în conferinţa de presă pentru confuzia produsă de aceste schimbări.

Măsura face parte din planul de relansare economică de peste 900 de miliarde de euro prevăzut de guvern, în contextul în care economia japoneză era pe punctul de a intra în recesiune chiar înainte de pandemie, înregistrând o contractare a PIB-ului de 1,8% în ultimul trimestru din 2019.

Odată cu COVID-19, turismul a scăzut cu 90%, comerţul şi industria sunt aproape oprite, iar ţara nu va putea miza pe efectul benefic al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru vara lui 2021.

Japonia înregistrează pentru moment mai puţine decese cauzate de COVID-19 decât Europa sau SUA, dar ultimele cifre de la Tokyo, unde numărul de noi infectări a depăşit 200 în ultimele 24 de ore, stârnesc îngrijorare.

Pentru moment, Japonia are 9.100 de cazuri înregistrate şi 148 de decese de la începutul pandemiei.

Între timp, în România se dau amenzi

În acest timp, România are 8.067 de cazuri de îmbolnăvire și 400 de decese. Poliția Română anunță că numărul de dosare penale și amenzi cresc de la o zi la alta. Numai ieri au fost aplicate 5.801 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.771.175 de lei persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

Articole asemanatoare