luni, iunie 24, 2024
28.4 C
Craiova

Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Pregătiri și costuri

Ministerul Tineretului și Sporturilor a început azi întâlnirile bilunare cu federațiile care au sportivi calificați sau în curs de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Vom găsi soluții pentru toate eventualele probleme. Sportivii și antrenorii vor avea toată susținerea noastră”, spune ministrul. Agenția de Turism Business-Trip oferă, pe blog, cele mai importante detalii referitoare la această ediție a JO.

Evenimentul are loc între 24 iulie și 9 august

Jocurile Olimpice de vară din 2020, ajunse la editia a XXXII-a reprezinta cel mai mare eveniment multi-sportiv care are loc o dată la patru ani. Jocurile Olimpice de vară din 2020 sunt cunoscute, în general, sub numele de Tokyo 2020, deoarece evenimentul se va desfășura în Tokyo, Japonia, in perioada 24 Iulie – 09 August.

Dintre cei 11.090 de sportivi din 206 Comitete Olimpice Naționale așteptate, doar 339 vor părăsi Tokyo cu o medalie de aur. 
Cine va deveni următorul Michael Phelps și va face valuri la Tokyo? Cine va fi noul Usain Bolt?
A merge la Tokyo înseamnă a fi martor la apariția unei noi generații de legende sportive.

Japonezii vor etala tot ce au mai bun

Organizatorii evenimentului spun: „Dorim ca Jocurile Tokyo 2020 să fie cele mai inovatoare din istorie! Mai mult, partenerii noștri doresc ca aceștia să prezinte tehnologia japoneză de ultimă oră.
Vehicule pe bază de hidrogen, dispozitive de traducere multilingvă și dispozitive îmbunătățite de date referitoare la sport echipate cu cele mai noi tehnologii TIC. Și să nu uităm accesibilitatea.
Tokyo 2020 va încuraja inovarea mai mult ca niciodată!”

La toate astea putem adauga ca Tokyo este un megaoras cu cea mai mare populatie din lume, 35 milioane locuitori, cel mai sigur oras  si totodata cel mai „locuibil” oras din lume.

Cât costă sa ajungi la Jocurile Olimpice?

“Un bilet de avion pentru 7 zile Bucuresti – Tokyo in perioada Jocurile Olimpice este undeva la 800 euro/persoană dus intors. 

Pentru hoteluri este putin mai complicat, asa cum se intampla in general in orasele unde au loc evenimente grandioase, hotelierii cresc preturile cu aproape 10-15 ori mai mult decat o noapte generala, de exemplu daca o noapte costa in general 100 euro, in perioada jocurilor aceeasi camera ajunge la 1000 euro / noapte la un hotel mediu de 3*” , a declarat managerul agentiei de turism Business-Trip, Radu Voinea. 

Radu Voinea, managerul Agenției de Turism Business Trip din Slatina

Cu toate ca preturile la cazari pot fi mai ridicate, pentru cei interesati de o experienta unica in viata, aceea de a viziona live sportul preferat direct la olimpiada putem organiza pachete private in care sa beneficieze de avion, hotel, transfer si bilete de acces in arenele sportive. 

Cat costa un bilet de acces ?

Peste jumătate din bilete vor costa mai puţin de 8.000 de yeni (61 euro), în timp ce un loc pentru ceremonia de deschidere, pe 24 iulie 2020, se va vinde cu minimum 12.000 de yeni (91 euro), dar va ajunge şi la 300.000 de yeni (2.292 euro) pentru locurile cele mai bine plasate. 

Competiţiile sportive în sine vor mai puţin costisitoare. Locurile cele mai puţin scumpe se vor ridica la 2.020 de yeni, dar doar pentru grupuri, iar preţul minim al unui bilet individual a fost fixat la 2.500 de yeni, adică 19 euro. 

Organizatorii au explicat că au creat aceste bilete destinate grupurilor pentru a permite „familiilor şi grupurilor cu copii, persoanelor vârstnice sau celor cu handicap să asiste la competiţii”. 

Cele mai scumpe locuri

Locurile cele mai scumpe la Tokyo-2020, în afara ceremoniei de deschidere, sunt la competiţiile de atletism, cu bilete costând între 3.000 de yeni (23 euro) şi 130.000 yeni (990 euro). 

Japonezii posedă un sentiment de ospitalitate unic, dezinteresat, numit omotenashi și au grijă de oaspeții lor ca nicăieri. Am putea spune că Tokyo vă va oferi o întâmpinare unică. Aceasta calitate o veti regasi in serviciul pe care îl veți primi atât într-un restaurant ieftin, cât și într-un hotel de cinci stele.


Dar singurul mod de a afla adevăratul sens al omotenashi este să vii la Tokyo și să experimentezi chiar tu …

Combustibil cu hidrogen pentru Flacăra olimpică

Organizatorii Tokyo 2020 au dezvaluit ca vor folosi combustibil cu hidrogen atat pentru alimentarea Tortei Olimpice in timpul Stafetei prin Prefectura Fukushima, Tokyo si Aichi, cat si pentru cele doua recipiente, de pe Stadionul National din Tokyo si Golful Tokyo, unde Flacara Olimpica va arde pe toata perioada Jocurilor Olimpice si Paralimpice.

Inlocuirea cu hidrogen a gazului petrolier lichefiat, folosit in mod normal pentru tortele si recipientele Flacarilor Olimpice, este o noua actiune Tokyo 2020 in campania de promovare a energiei curate, in dorinta de a sensibiliza intreaga lume in ceea ce priveste problemele de mediu.

O initiativa similara au avut organizatorii editiei de iarna a Jocurile Olimpice de Tineret  – JOT Lausanne 2020, care pentru alimentarea Flacarii Olimpice au folosit pelete ecologice de lemn.

Torța ajunge în Japonia pe 20 martie

Flacara Olimpica se va aprinde in Grecia, pe 12 martie si va respecta ritualul antic. Marea Preoteasa va aprinde lumina de la soare cu ajutorul unei oglinzi si o va preda primului purtator al Stafetei Tortei Olimpice. Dupa o saptamana in care va strabate Grecia, Flacara va ajunge pe 20 martie in Japonia.

Periplul Tortei Tokyo 2020 pe teritoriul Japoniei va incepe pe 26 martie a.c. din Fukushima, orasul lovit de una dintre cele mai mari catastrofe care a lovit Japonia – un cutremur si un tsunami care au declansat un dezastru nuclear in 2011. Marele start al Stafetei Flacarii se va da de pe stadionul J-Village, folosit anterior ca baza operationala pentru lucrarile de dezafectare a centralei nucleara Fukushima Daiichi.

România va avea o echipă complexă

Comitetul Olimpic Român a afișat deja lista cu „samuraii” care vor merge să ne reprezinte la Tokyo 2020. Avem sportivi la Judo, Atletism, Tir, Canotaj, Tenis de masă etc. Întreaga listă a echipei României, aici.


Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie