luni, iunie 24, 2024
28.4 C
Craiova

Klaus Iohannis, pe bicicletă spre Cotroceni: promovează „Vinerea verde”

Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat demersurilor miniștrilor care îi îndeamnă pe cetățeni să-și lase, o zi pe săptămână, mașina acasă, şi a ales să se deplaseze la palatul prezidențial pe bicicletă. Chiar dacă ploua în Capitală, șeful statului nu a fost descurajat: însoțit, la mică distanță, de echipajul SPP care-i asigură protecția, șeful statului s-a suit pe bicicletă la reședința prezidențială de la Vila Lac în jurul orei 8.30, s-a strecurat cu agilitate prin trafic şi, în cele din urmă, a ajuns pe banda pentru biciclete de pe trotuar.

Purtând casca regulamentară şi o geacă elegantă, închisă la culoare, președintele a făcut cu mâna trecătorilor şi echipelor de televiziune, relatează Antena 3.

Iohannis nu este singurul înalt oficial care alege, uneori, mijloace ecologice alternative de transport. Presa a relatat că ministrul Transporturilor a fost văzut în tramvaiul 24 iar cel al Mediului a folosit metroul sau chiar a mers pe jos până la minister.

Sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, Ministerul Mediului a lansat în luna martie o campanie care încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

„Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

(foto: Antena3)

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie