vineri, iulie 1, 2022
23.4 C
Craiova

Klaus Iohhanis a promulgat legea: 24 iunie a devenit „Ziua Iei”

Președintele Klaus Iohannis a semnat ieri decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea zilei de 24 iunie ca „Ziua Iei”.

În fiecare an, Ziua Iei este sărbătorită în toată țara. Inițiativa a pornit de la Asociația „La Blouse Roumaine” încă din 2013.

În toate județele din Oltenia acest simbol românesc este sărbătorit an de an.

„Pentru poporul român, ia este un brand de țară și de suflet, recunoscut în întreaga lume pentru frumusețea și unicitatea sa”, se arată în expunerea de motive a inițiatorilor legii.

Sărbătoare la Hobița

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a anunțat că în acest an sărbătoarea iei va fi cu totul specială.

„România Autentică, festivalul ce leagă cu fir tricolor sufletele tuturor celor ce simt și trăiesc românește, vă așteaptă la Hobița, vineri (24 iunie) și sâmbătă (25 iunie).

În acest an, evenimentul marchează o premieră – un simultan de cultură populară românească între Hobița, Iași și Paris – în cadrul unui regal în care meșteșugari, interpreți de muzică populară și instrumentiști se vor întrece să vă întâmpine cu voie bună.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Peștișani în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj și Flori de Ie”.

Mai multe despre ie, AICI.

 

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie