Kovesi a fost desemnata procuror-sef al Parchetului European! Dancila si Guvernul Romaniei au fost impotriva pana in ultima clipa!

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. Potrivit europarlamentarului PNL, Siegfried Mureșan, Kovesi a obținut 17 din totalul de 22 de voturi ale ambasadorilor. Guvernul Romaniei i-a dat mandat ambasadorului tarii noastre să voteze împotrivă.

Laura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European, în urma votului din COREPER. Acesta era ultimul pas pentru Kovesi, care mai avea nevoie doar de votul din COREPER pentru a accede în funcția de procuror-șef al Parchetului European. Vestea a fost dată de președintele PNL, Ludovic Orban.

”Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Președintele Klaus Iohannis, alături de liderii și europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruța Kovesi.

Partidul Național Liberal, în calitate de membru al PPE, a folosit toate pârghiile de influență pentru a obține acest rezultat, reușind să determine schimbări de poziții în rândul țărilor care inițial nu au votat în favoarea Laurei Codruța Kovesi.

În momentul critic, am reușit să câștigăm în favoarea candidatului român bătălia cu PSD din Parlamentul European, care și-a declarat susținerea pentru Laura Codruța Kovesi, după ce Consiliul votase în favoarea candidatului francez. Acel moment a fost hotărâtor pentru parcursul ulterior al candidaturii, în condițiile în care ne-am confruntat cu tactici diversioniste ale europarlamentarilor PSD.

Am obținut decizia de menținere a sprijinului Parlamentului European după alegerile europene și am reușit să accelerăm formarea comisiei de negociere pentru a relua, astfel, votul din COREPER.

Este un succes cu atât mai important, în condițiile în care Guvernul Dăncilă a militat împotriva candidatului român printr-o campanie agresivă și toxică de fake-news.

Barna: “USR si PLUS au avut un rol decisiv!”

Dan Barna afirmă că delegaţia USR-Plus a avut un rol decisiv în obţinerea unui vot pozitiv în COREPER pentru nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi în postul de procuror şef european. Barna îi transmite Vioricăi Dăncilă că nu poţi spera să fii preşedinte al tuturor românilor câtă vreme crezi că victoriile care nu îţi aparţin trebuie oprite cu orice preţ.

“Îi transmit felicitările mele Laurei Codruţa Kovesi! V-am promis înainte de alegerile europarlamentare că trimitem la Bruxelles şi Strasbourg oameni competenţi, oameni care fac diferenţa. Acum câteva minute aţi avut o nouă probă că ne ţinem de cuvânt. Delegaţia USR-Plus a avut un rol decisiv în obţinerea unui vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre pentru nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi în postul de procuror şef european. Anterior opoziţia înverşunată a tripletei Liviu Dragnea-Viorica Dancilă – Tudorel Toader făcuse ca nominalizarea să intre într-un impas”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook, conform News.ro.

Liderul USR spune că astăzi doar Viorica Dăncilă mai insistă să oprească această nominalizare, iar opoziţia sa nu a contat.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu