luni, septembrie 27, 2021
24.7 C
Craiova

Kovesi, bilanț după 6 săptămâni: peste o mie de cazuri de fraudă

La doar șase săptămâni după ce Parchetul European și-a început operațiunile, au fost procesate deja peste o mie de rapoarte de fraudă care afectează interesele financiare ale Uniunii Europene. De asemenea, au fost confiscat deja 7 milioane EUR de bunuri, după cum se arată într-un comunicat al Parchetului European (EPPO).

Parchetul European este un organism independent al UE, responsabil cu investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii (de exemplu, fraudă, corupție, fraudă transfrontalieră în materie de TVA de peste 10 milioane EUR). El este condus de fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Comisarii europeni au salutat, la 1 iunie 2021, începerea activității EPPO: „Începând de astăzi, Parchetul European (EPPO) este în funcțiune. Aceasta deschide un nou capitol în combaterea criminalității transfrontaliere. Primul serviciu de urmărire penală supranațională își lansează operațiunile de protejare a banilor contribuabililor din UE, competent să investigheze și să judece infracțiuni precum spălarea banilor, corupția și frauda TVA transfrontalieră. Numai în 2019, statele membre au raportat fraude care afectează 460 milioane EUR din bugetul UE. Astfel de activități frauduloase au un impact direct asupra vieții de zi cu zi a oamenilor, provocând grave daune economice. Acest lucru trebuie să se oprească, cu atât mai mult cu cât COVID-19 ne-a provocat profund economiile și avem nevoie de fiecare euro pentru redresare!”, a spus la acea dată comisarul pe Justiție.

Ultimele stiri

Premieră în România: organizăm Campionatul European de Tenis de Masă

Pentru prima dată, România organizează cea mai importantă competitie europeană a anului, 2021 GAZPROM  European Table Tennis Team Championships....

Mai multe articole din aceeasi categorie