luni, ianuarie 24, 2022
-3.6 C
Craiova

Kovesi, despre colaborarea cu serviciile secrete: „Erau aranjamente de lucru”

Procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, a acordat un interviu BBC, în care răspunde la câteva întrebări despre „statul paralel” și criticile care i-au fost aduse în România.

„Am preluat biroul central în noiembrie. Pentru a-mi începe activitatea, trebuie să am procurori europeni, acei procurori care lucrează cu mine în Luxemburg și acei procurori delegați care vor lucra în statele lor naționale. Trebuie să construim noul birou central, să avem toate reglementările interne, toți procurorii europeni. Este responsabilitatea dintre Comisie, PE, Consiliu și toate autoritățile naționale”, a afirmat Kovesi, potrivit stiripesurse.ro.

Kovesi a avut un dialog cu jurnalistul britanic şi pe tema colaborării cu SRI. Fosta şefă a DNA susţine în continuare, în ciuda deciziilor CCR, că totul a fost legal.

Stephen Sackur: Cum vă veti face treaba? Este de remarcat faptul că ați fost pregătita de Serviciul de Informații pentru dosare și Constituția României pune sub semnul întrebarii aceste metode. Regretati?

Laura Kovesi: Nu este vorba despre metode, ci despre aranjamentele de lucru bazate pe legislație. Am primit informații de la serviciile secrete și am deschis dosarele. Investigațiile noastre au fost făcute de procurori și polițiști și serviciile secrete nu au lucrat la aceste cazuri.

Stephen Sackur: Domnul Tăriceanu a spus că DNA a devenit coruptă și a devenit parte a politicului, din cauza cooperării dumneavoastră cu Serviciile Secrete? Dacă aduceți metoda în Europa, veți face mulți oameni nefericiți!

Laura Kovesi: La nivel european voi lucra legal, așa cum am făcut în România.

Stephen Sackur: Curtea Constitutionala a spus că ați creat un sistem paralel.

Laura Kovesi: Nu există decizie!

Stephen Sackur: Citesc o decizie și sunt acuzații serioase in ceea ce priveste crearea unui sistem paralel.

Laura Kovesi: În acea decizie, am depus o plângere la CEDO potrivit caruia drepturile mele au fost încălcate. În toată activitatea mea am respectat legea penală a procurorului.

Stephen Sackur: Credeți că în urmărirea corupției și a fraudei, scopul finalizează mijloacele?

Laura Kovesi: Nu. Respect legea și trebuie să o avem in considerare.

Ultimele stiri

Azi sărbătorim Mica Unire: 163 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele...

Mai multe articole din aceeasi categorie