luni, ianuarie 24, 2022
-3.6 C
Craiova

La Drobeta Turnu Severin s-au sfințit paștile și sunt gata de distribuit

În toate lăcașele de cult din Drobeta Turnu Severin a fost sfințită astăzi pâinea binecuvântată, stropită cu agheasmă şi vin și apoi împachetată igienic în pachete închise.

Primăria a asigurat cele 40.000 de pâinici și caserolele pentru acestea, anunță primarul Marius Screciu.

„Pentru a veni în sprijinul severinenilor, Paștile va fi distribuit la domiciliul acestora de către personalul clerical şi voluntarii din parohie, mâine, 17 aprilie 2020 şi sâmbătă, 18 aprilie 2020, în intervalul 08.00 – 17.00, şi în prima zi de Paşti, între orele 06.00 -12.00. Sfânta Lumina va ajunge în fiecare zonă a orașului, începând cu ziua de sâmbătă, de la ora 20:00.

Clericii și voluntarii vor fi dotați cu mască de protecție, mănuși și vor avea ca semne distinctive banderolă albă pe braț și un ecuson ștampilat de parohie.

Polițiști, jandarmi, militari, pompieri, se vor afla la datorie și vor asigura ordinea publică și respectarea reglementărilor prevăzute pentru eliminarea riscului de răspândire a epidemiei, pe toată durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini”, spune primarul.

El face apel la locuitorii orașului să respecte prevederile legale, să păstreze distanța socială, astfel încât să nu crească numărul de îmbolnăviri.

Ultimele stiri

Azi sărbătorim Mica Unire: 163 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele...

Mai multe articole din aceeasi categorie