sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Laszlo Balint, sub presiune infernală la doar al patrulea meci oficial pe banca Universității Craiova! Va fi demis dacă nu trece de Vllaznia Shkoder, în Conference League

Universitatea Craiova a început slab sezonul, neavând nicio victorie în primele trei meciuri disputate. Cu Sepsi (scor 2-2), echipa a picat din punct de vedere fizic după ce a condus cu 2-0 şi a fost chiar aproape să piardă partida. Cu Vllaznia, în Conference League, Universitatea a condus cu 1-0 şi a fost egalată la singura ocazie a gazdelor.

La Mediaş, contra unei nou-promovate, oltenii n-au existat pe teren în prima repriză, obţinând un punct cu mare noroc.

Amicalele din Austria anunţau, de altfel, parcursul din jocurile oficiale, oltenii schimbându-se complet, ca joc, faţă de perioada cu Laurenţiu Reghecampf, etalând un joc dezlânat, fără orizont, în toate meciurile de verificare neadunând ocazii de gol câte aveau într-o partidă cu „Reghe” pe bancă.

Laszlo Balint va fi demis de la Universitatea Craiova dacă nu trece de Vllaznia

Laszlo Balint, antrenor contestat în Bănie încă de la instalare, beneficiază, deocamdată, de susţinerea conducerii, dar numai pentru că Mihai Rotaru şi Marian Copilu sunt orgolioşi şi mai speră să demonstreze că opţiunea lor din vară pentru banca tehnică a fost cea corectă.

Altfel, jocul şi rezultatele echipei nu le susţin nici pe departe alegerea celor doi, inexplicabilă pentru oricine urmăreşte fotbalul intern. Laszlo Balint, speriat deja, a început deja să-i atace inclusiv public pe jucători, pentru a se „acoperi”. Deja poreclit, în Bănie, Laszlo Balint „Filiaşi”, pentru „performanţa” sa de la UTA, eliminarea din Cupa României de către divizionara C din Dolj, antrenorul este deja disperat şi se agaţă de tot felul de alibiuri. Le reproşează jucătorilor lipsa de determinare şi erorile de la faze fixe, când el este cel care ar trebui să se ocupe să se rezolve astfel de probleme, nu să le constate!

Foarte mulţi jucători ai Ştiinţei sunt departe de nivelul din stagiunea trecută, fapt legat, inevitabil, de schimbarea antrenorului, deşi acesta a avut la dispoziţie mai mult de trei săptămâni la dispoziţie pentru a-şi pune la punct strategia, în stagiul din Austria.

Deocamdată, conducerea a luat măsuri la nivelul lotului, Dan Nistor şi Ionuţ Vînă fiind „traşi pe dreapta”. Dar măsurile luate împotriva celor doi nu sunt legate numai de atitudinea pe care au avut-o de când a venit Laszlo Balint, ei dezamăgind, în primul rând din punct de vedere al angajamentului, şi în sezonul precedent.

Măsura a fost luată şi pentru a trage un semnal de alarmă la nivelul lotului, pentru a-i trezi şi pe ceilalţi jucători, dar războiul este deja declanşat în vestiarul din Bănie. Mai ales că în jurul lui Nistor există deja o „bisericuţă”, iar căpitanul echipei, Nicuşor Bancu, este chiar finul lui Dan Nistor.

Mihai Rotaru încearcă să menţină calmul, să liniştească apele, cel puţin aparent, anunţând două transferuri, ale lui Rivaldinho şi Hanca. Numai că Hanca vine să-l înlocuiască pe Gustavo, unul dintre jucătorii de bază în ultimii ani, deşi nu este nici pe departe jucător de acelaşi profil, fiind mai degrabă fundaş dreapta sau mijlocaş dreapta. În acelaşi timp, Rivaldinho este a treia soluţie pe postul de vârf, după Koljic şi Markovic. Fanii olteni glumesc deja pe seama acestor mutări, criticate şi de Eugen Neagoe, spunând că Hanca şi Rivaldinho au fost aduşi pentru ca fostul lor coleg de la Dinamo, Ricardo Grigore, achiziţionat de FCU, să nu se simtă singur în Bănie.

Iar cea mai mare problemă a oltenilor o reprezintă linia mediană, care nu livrează pentru vârfuri, Universitatea având în lot numai mijlocaşi lipsiţi de creativitate, de tehnică, dar acolo nu s-au realizat transferuri. Forţarea ca „decar” a lui Baiaram, pentru a fi vândut, are repercusiuni asupra jocului echipei, fiindcă rolul său este în bandă, de unde a şi luat acţiunea din care a scos penalty în Albania, în timp ce Roguljic dă randament numai când intră pe parcurs.

Laszlo Balint îşi poate salva, pe moment, postul, dacă trece în Conference Leaguede albanezii de la Vllaznia Shkoder. Antrenorul are avantajul unui lor superior celui al albanezilor, dar starea de spirit îi avantajează pe adversarii de joi, în timp ce Bănia este deja un butoi de pulbere, gata să explodeze. Oricum, o calificare în turul următor al Conference League i-ar salva numai pe moment postul lui Balint, fiindcă sunt la orizont alte întâlniri extrem de importante, inclusiv derby-ul local cu FCU, iar un eventual eşec în faţa rivalei nu ar fi tolerat de nimeni.

Sursa:ProSport

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie