luni, iunie 24, 2024
23.4 C
Craiova

Laura Vicol Ciorbă, fost avocat de interlopi, a dat aviz favorabil candidaților la Curtea Constituțională

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, condusă de Laura Vicol Ciorbă (fost avocat al clanului Sportivilor și al fraților Nuțu și Sile Cămătaru) a avizat favorabil celor trei candidaturi pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale: Bogdan Licu, Cristi Danileţ şi Ioan Sabău-Pop.

Laura Vicol Ciorbă a precizat că votul a fost dat din perspectiva îndeplinirii condiţiilor profesionale pentru a candida la această funcţie, plenul Camerei fiind suveran şi va decide, prin vot, asupra persoanei care va fi numită la CCR.

Deputatul USR Stelian Ion a solicitat să se dea un vot separat pentru cei trei candidaţi, anunţând că, în urma respingerii acestei propuneri, reprezentanţii formaţiunii sale nu participă la vot.

Comisia juridică i-a audiat pe cei trei candidaţi: prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, propus de PSD; pe judecătorul Cristi Danileţ – susţinut de USR şi pe prof. univ. Ioan Sabău-Pop – din partea AUR.

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să dea votul în privinţa celor trei candidaturi în şedinţa din 3 mai.

Laura Vicol-Ciorbă, deputat de Dolj, este prietenă cu primarul Craiovei, social-democrata Lia Olguța Vasilescu. De altfel, nici nu avea cum să candideze tocmai la Dolj dacă nu ar fi avut această relație, Vicol având domiciliu în București, conform propriei declarații de avere. La scurt timp după alegerea Liei Olguța Vasilescu primar al Craiovei, Laura Vicol i-a urat: „Stimată doamnă primar ales Lia Olguța Vasilescu, să vă ajute Dumnezeu să realizați numai lucruri bune pentru Craiova, aşa cum aţi făcut şi până acum!”

Cununată de Daniel Dragomir, apărătoarea celor din clanul Sportivilor

De profesie avocat, Laura Vicol a apărat în instanță mai multe personaje controversate. Printre acestea se numără unul dintre liderii Clanului Sportivilor, interlopul Marius Alecu, zis Bebino, fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, pe numele lor reale, Ion şi Vasile Balint, dar și fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, care i-a fost și naș de cununie. Vicol a intrat în atenția publică după ce a devenit avocata fostei șefe a DIICOT, Alina Bica. Numele ei apare și în stenograme în rechizitoriul în care au fost trimiși în judecată mai mulți interlopi, în frunte cu Marian Bejan și Robert Badea, polițistul care proteja „gruparea Bodyguarzilor”. În aprilie 2020, pe când era avocată, Laura Vicol a fost audiată ca martor după ce a fost interceptată de DIICOT în timp ce vorbea cu Bejan, individ acuzat de proxenetism, șantaj, tentativă de omor și spălare de bani. (sursa, AICI).

 

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie