vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

Lecţia de omenie a omului de afaceri care a renunţat la oraş şi şi-a construit conac la ţară. Cum a reuşit să strângă o maşină de cadouri pentru copiii săraci

Antreprenorul care în urmă cu cinci ani a luat decizia de a-şi construi o casă la ţară, din dorinţa reîntoarcerii la tradiţii, a reuşit, în nici două săptămâni, să strângă daruri pentru aproximativ 20 de familii sărace.

S-a hotărât, în urmă cu aproximativ cinci ani, să dea viaţa de oraş pe traiul de la ţară, din respect pentru tradiţii. La Bobiceşti, în judeţul Olt, a construit casa visurilor sale, unde a început să-şi primească prietenii, pe zi ce trece mai mulţi. A construit apoi Epona Horse Land, centrul de echitaţie astăzi cunoscut în toată ţara. Alături de prieteni a şi reuşit, în nici două săptămâni, să adune daruri pentru aproximativ 20 de familii sărace, lucruri care vor ajunge înainte de Crăciun la cei care au mai mare nevoie.

„N-am crezut că va lua o asemenea amploare“

Casa lui Dan Dicu este veşnic deschisă celor care iubesc natura, caii şi tradiţiile, iar evenimentele organizate aici sunt nenumărate. Când, în urmă cu nici două săptămâni, a anunţat pe Facebook că ar dori să facă seara de Ajun mai frumoasă unor copii fără posibilităţi, au şi început să se anunţe spiriduşi ai lui Moş Crăciun. A deschis un centru de colectare a obiectelor donate, în Slatina, însă au început să vină daruri pentru nevoiaşi şi la Bobiceşti, fie prin curier, fie aduse direct de prietenii care îi trec pragul.

„Au fost zeci de persoane, şi din judeţ, şi din alte colţuri ale ţării, dar şi din străinătate. Au venit din Craiova, din Ploieşti, din Timişoara, Oradea…Nu am primit lucruri extravagante, dar sunt lucruri de calitate, mulţi au mers special şi au cumpărat. Nu m-am gândit, sincer, că acţiunea va lua o asemenea amploare“, a declarat Dan Dicu.

Prietenii lui Dan Dicu s-au bucurat să poată ajuta

Pachete continuă însă să vină, deşi perioada de colectare anunţată s-a încheiat pe 15 decembrie. S-au strâns un munte de lucruri, de la jucării şi podoabe pentru brad, la îmbrăcăminte şi încălţăminte, foarte multe lucruri noi, dar şi lucruri purtate, însă în stare foarte bună.

„Am anunţat acţiunea cu acel brad al prieteniei, mi-am dorit ca cei care nu au posibilitatea să împodobească un brad să primească unul de la oameni cu suflet. Dar de la un brad împodobit cu globuri semnate de cei care se ofereau s-a transformat în mult mai mult. Ne va fi mai greu să le distribuim, lucrurile trebuie distribuite cu cap, cu discernământ, cu grijă. Familiile la care le vom duce sunt familii sărace, cu mulţi copii, au şi câte 7-8. O parte sunt din Călui, tot prietenii au venit cu propuneri, fiecare cunoştea câte o familie nevoiaşă, şi suntem în continuare deschişi la propuneri. Cred că vor fi 15, până la 20 de familii“, a mai spus Dicu.

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie