Lia Olguța Vasilescu, atac la Marcel Vela după episodul cu „strănutul penal”

Declarația ministrului de Interne, Marcel Vela, potrivit căreia dacă cineva strănută în metrou ceilalți să sune la 112, a stârnit un val de reacții în mediul online și nu numai.

Lia Olguța Vasilescu a postat și ea pe pagina sa de Facebook un comentariu:

Deci cum asa ceva? Stranuti si te alegi cu dosar penal? Romania “normala”? Guvernul Balamuc asteapta denuntatori sa va bage la puscarie ca stranutati! Infractorilor! De ce stranutati? Vreti la puscarie? 

Mai mult, fostul ministru social-democrat al Muncii a preluat o postare extrem de distribuită printre internauți pe această temă:

„PNL lanseaza in noul Cod Penal alte infractiuni:

– Tentativă de strănut.
– Instigare la strănut.
– Complicitate la strănut.
– Strănut din culpă.
– Strănut prin imprudență.
– Strănut calificat.
– Strănut deosebit de grav.
– Strănut în formă continuată.
– Strănut în serviciu”.

Reamintim că Marcel Vela a declarat, într-o intervenție online cu un jurnalist, că cine strănută fără mască riscă să aibă dosar penal.

„La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască – n.red.). Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască”, a spus Marcel Vela.

Vela: Vă rog să nu ducem această situație sensibilă într-o zonă a ridicolului

Ministrul a explicat însă, pe pagina sa de Facebook:

„Vreau să fac o precizare și sper foarte clară. Nu o să existe izolete care să aștepte la ieșirile din metrou pe cetățenii care au strănutat, care au alergii sezoniere, răceli simple sau care pur și simplu strănută ca gest fiziologic. Și, de asemenea, nu o să stea cineva cu un morman de dosare penale să le împrăștie cetățenilor care sunt responsabili și au un comportament corect.
Vă rog să nu ducem această situație sensibilă într-o zonă a ridicolului din viteză sau dorință de senzațional”.

Articole asemanatoare