sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Lia Olguța Vasilescu, atac la Orban: „Tot PSD e de vină, nu-i așa?”

Fostul ministru al Muncii în Guvernul PSD, Lia Olguța Vasilescu, a criticat suma anunțată de premierul Ludovic Orban pentru ministerul Sănătății. Dar și declarațiile acestuia referitoare la personalul din Direcțiile de Sănătate Publică.

„Orban ne anunta ca suplimenteaza bugetul Sanatatii cu 42 milioane si unii aplauda. Hai sa ne intoarcem la cifrele din guvernarea PSD: 2019- bugetul Sanatatii era 14,9 miliarde. Anul 2020, guvern PNL, bugetul Sanatatii este 11,5 mld. Acum mai adauga 42 milioane. Infim fata de necesitati! In conditiile in care toate tarile isi suplimenteaza bugetele cu miliarde de euro, guvernul PNL nu aloca nici macar cat era anul trecut, cand nu era pandemie… Spune, de asemenea, ca a gasit personal insuficient la DSP-uri. Pai nu anuntati voi concedieri in masa la inceputul anului, pe motiv ca erau prea multi bugetari? Tot PSD e de vina, nu-i asa?”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe contul său de facebook, la scurt timp după declarațiile lui Ludovic Orban.

În urma ședinței de Guvern de ieri, s-a decis suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu o sumă de 42 de milioane pentru susținerea centrelor de carantină, prin intermediul direcțiilor de sănătate publică. Guvernul a reglementat și norme metodologice privind funcționarea și decontarea cheltuielilor pentru aceste centre de carantină.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie