sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Foto: Lia Olguta Vasilescu face precizari importante pentru conunitatea pe care o conduce.

Aproape am remediat efectele inundațiilor și furtunii de sâmbătă, astăzi reușind să descongestionăm domeniul public de majoritatea arborilor căzuți și de cele 22 de acoperișuri luate de vânt. Deși era obligația asociațiilor de proprietari să adune resturile de acoperișuri, angajații noștri au efectuat această operațiune, după ce am văzut că timp de 24 de ore nu s-a întâmplat nimic în acest sens. Vreau să menționez că toate cele 22 de acoperișuri au fost construite ilegal, iar asociațiile fuseseră deja amendate de Poliția Locală înainte de această stare de urgență.
Până la data producerii furtunii, Poliția Locală verificase deja 3.273 blocuri și amendase contravențional asociațiile pentru un număr de 1.031 de blocuri cu lucrări realizate fără autorizație de construire. De remarcat că sunt încă multe blocuri în ilegalitate și că, în cazul unei alte furtuni de proporții, se mai pot întâmpla accidente, dacă asociațiile nu iau măsuri. Din păcate, Primăria Craiova nu mai poate veni cu o nouă sancțiune, ca urmare a unei decizii ICCJ, dar responsabilitatea plății pagubelor sau chiar penală, în cazul în care victimele unor accidente depun plângere, revin asociațiilor de proprietari. Am început, din nou, notificarea lor, azi, ca să înțeleagă președinții că sunt direct răspunzători în caz de accidente.
Continuăm curățenia în oraș si descongestionarea parcurilor, care se vor deschide, cel mai probabil, miercuri.

Sursa: Facebook

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie