duminică, mai 22, 2022
26.7 C
Craiova

Lia Olguța Vasilescu: „În ultima hotărâre de Guvern, Craiova a primit 0 lei”

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat într-o conferință de presă, că nu a primit niciun leu din Fondul de Rezervă al Guvernului, municipalitatea nemaiavând cum să asigure, din această cauză, plata asistenților personali, indemnizațiile persoanelor cu handicap, transportul gratuit al elevilor sau subvenționarea facturilorm arată craiovaforum.ro. Pe de altă parte, deputatul PSD Olt, Adrian Chesnoiu, spune că nici Caracal și nici Slatina nu au primit vreun ban.

„În ultima hotărâre de Guvern adoptată, Craiova a primit suma de 0 lei. 80% din bani merg către administrațiile liberale și UDMR. Restul de 20%, sume infime, merg către celelalte partide politice. Craiova 0 lei. Este, cred, prima dată în istorie, când un oraș de mărimea Craiovei este pedepsit de asemenea manieră, pentru că nu a votat cum trebuie. Colegii mei de la București deja au anunțat că vor solicita instanței ca această hotărâre de Guvern să fie desființată și va fi făcută o plângere penală pentru abuz în serviciu, pentru toți semnatarii acestei hotărâri. Anul acesta nu mai putem asigura plata asistenților personali și indemnizațiile persoanelor cu handicap, unde Guvernul trebuia să asigure 90% din sume. Era o obligație legală, nu că am cerut noi acești bani. Așa scrie în lege, că Guvernul trebuie să asigure 90% din aceste sume. Apoi, am solicitat 7 milioane de lei, pentru transportul gratuit al elevilor. La fel, scrie în legea educației că Guvernul trebuie să subvenționeze acest transport. 5 milioane de lei am solicitat pentru subvenția la încălzire, ca urmare a creșterilor nejustificate a prețurilor la energie. Cu acești bani ar fi urmat să subvenționăm, noi municipalitatea, parte din facturile craiovenilor. Evident și aici 0 lei. 14 milioane de lei i-am solicitat pentru proiectul de la CAO, care înseamnă canalizare pentru municipiu. Nu s-au dat bani nici anul acesta. Suntem obligați să susținem noi, din banii pe care nu îi avem din păcate”, a declarat primarul Craiovei.

Vasilescu a mai spus că la sfârșitul acestui an va avea loc o rectificare bugetară și că se va renunța la toate investițiile.

Primarul Craiovei nu mai are încredere nici în programul „Anghel Saligny”, considerând că și „acolo va fi cu dedicație”.

„Probabil că la sfârșitul acestui an va trebui să facem o rectificare, negativă de data aceasta, prin care să renunțăm la toate investițiile pe care ni le-am propus să le facem. Sunt foarte multe obiective. Era pasajul Electroputere, erau multe străzi. Oricum, vom încerca să reportăm banii respectiv pe programul Anghel Saligny, deși cred că și acolo va fi tot cu dedicație. Vom face această încercare”, a mai spus edilul municipiului.

Banii pentru investiții vor merge într-un cont-garanție pe care o cere Complexul Energetic Oltenia. În cazul în care municipalitatea nu depune 2,8 milioane de euro în acest cont, craiovenii nu vor avea căldură în această iarnă.

„Noi trebuie să luăm toți banii de investiții și să îi introducem într-o garanție pe care ne-o cere Complexul Energetic Oltenia. Am avut o discuție, cu săbiile pe masă, în care am fost avertizată că dacă în luna noiembrie nu vom constitui garanția de 2,8 milioane de euro, atunci întreg municipiul Craiova va rămâne fără căldură, în condițiile în care Termo Urban nu are datorii către Complexul Energetic. Am încercat să le explic că nu e normal să ne ceară asta. Nu am găsit înțelegere. Am mai suplimentat la suma de 300.000 de euro, cât era deja în contul de garanție, încă 300.000 de lei și urmează ca în luna octombrie să avem o ședință de Consiliu Local în care să luăm toți banii de la investiții și să îi mutăm în această garanție pe care nu o va folosi nimeni. Niciodată nu m-am plâns de bani ca primar. Anul acesta va fi un an dezastruos, pentru că nu putem să asigurăm plata persoanelor cu handicap, aici s-a ajuns”, a conchis Lia Olguța Vasilescu.

Adrian Chesnoiu: „Mituitorul Cîțu lovește din nou!”

Deputatul social-democrat de Olt, Adrian Chesnoiu, se arată și el siderat de decizia Guvernului de a împărți bani pe criterii politice.

„Pentru primarii PNL – mita pe 8 ani în avans!

0 lei pentru Municipiul Caracal!

0 lei pentru Municipiul Slatina!

Cîțu și-a plătit primarii liberali din Fondul de Rezervă al Guvernului( adică din banii noștri ai tuturor românilor)pentru a câștiga poziția de președinte al PNL.

Cele mai mari orașe ale județului nostru, Slatina și Caracal, au fost sărite din listă.

ZERO lei pentru slătineni,

ZERO lei pentru caracaleni!

O soartă crudă au avut și comune din județ conduse de primari social-democrați care au primit de 8 ori mai puțini bani decât localități similare conduse de liberali.

Probabil Cîțu și-a plătit în avans primarii pentru cei 8 ani de guvernare stabilă și performantă pe care îi promisese românilor!

Bine că am scăpat de el că în 8 ani ne omora pe toți!

Explicația este lesne de înțeles: banii s-au repartizat funcție de apartenența politică a primarilor!”, spune Chesnoiu.

Ultimele stiri

Președintele Ungariei, Katalin Novak, face mișcare în centrul Clujului

Katalin Novak, președintele Ungariei, se află în vizită în România. Ea și-a început ziua cu un pic de mișcare...

Mai multe articole din aceeasi categorie