Lia Olguța Vasilescu: „Știți pe cineva interesat să cumpere cimitirele?”

Atacată de contracandidați pe tema privatizării Regiei de administrare a domeniului public, Lia Olguța Vasilescu a postat pe contul ei de Facebook un răspuns în care demontează acuzațiile.

„Câtă disperare! Unul anunță că RAADPFL va fi privatizată către “o firmă de casă a actualei administrații”. Care administrație? Mihail Genoiu? Păi și să vrea, Mihail Genoiu nu va mai avea prerogative să ia o astfel de măsură fiindcă, în curând, nu va mai fi primar. Olguța Vasilescu? Păi dacă doream să privatizez regia nu o făceam atâta timp cât am fost primar? Nu numai că nu am dorit privatizarea RAADPFL, dar am întărit și finanțat regia, astfel încât să ne mândrim cu spațiile verzi din oraș, cu parcurile, cu Grădina Botanică. În plus, RAADPFL administrează nu doar parcurile, ci și cimitirele, locurile de joacă, spațiile comerciale. Cineva care a vândut la tinerețe spațiile comerciale ale statului către interpuși, pentru ca apoi să intre în posesia lui și a familiei, poate gândi așa. Eu, care nu am vândut niciunul, nici nu pot concepe. Apropo de asta, știți pe cineva interesat sa cumpere cimitirele? Ce tâmpenie!🤦‍♀️

Nicolae Giugea, candidatul PNL la Primăria Craiova, este cel mai agresiv oponent. El spune că administrația PSD se pregătește să lase pe drumuri 400 de angajați de la Salubritate Craiova.

„În noiembrie 2017, a fost organizată licitația pentru a se stabili firma care va transporta deșeurile din Craiova. SC Salubritate Craiova s-a înscris inițial, apoi la ordinele administrației PSD, s-a retras și a lăsat cale liberă unei firme private care a și câștigat. Firma în cauză va prelua activitatea anul acesta când se încheie acțiunea de montare a pubelelor îngropate. In acel moment, Salubritate Craiova o să rămână doar cu activitatea de măturare a străzilor iar jumătate din cei 800 de angajați vor fi lăsați pe drumuri.

Asa se explică de ce angajații de la Salubritate sunt puși să facă, în timpul programului, campanie electorală pentru PSD. Cine nu face este amenințat că va fi pus pe lista de disponibilizări”, spune Giugea.

Replica Olguței Vasilescu nu a întârziat:

„Altul mă acuză că privatizez Salubritatea și că voi da oamenii de acolo afară. A trimis administrația PSD măcar un singur angajat în șomaj, în ultimii opt ani? Masterplanul de deșeuri a prevăzut ca partea de colectare să fie predată, prin licitație, unui operator. Se cunoștea această condiționalitate a UE dinainte ca eu să fiu primar. Chiar și consilierii PNL au votat în Consiliul Local licitația și criteriile ei, de altfel. Eu am modificat în proiect doar partea de containere, pe care le-am dorit îngropate și cu posibilitatea să fie spălate, zilnic, direct în mașina în care se preia gunoiul. Astfel, eliminăm sursa de mirosuri neplăcute, maidanezii din jurul containerelor (care nu prea mai există că am rezolvat și această problemă spinoasă a orașului) și putem colecta selectiv direct la sursă. Atât! La data respectivă am încercat să participam la licitația de colectare cu firma noastră de salubritate, ceea ce a fost imposibil, date fiind cerințele UE pentru operator. În ceea ce privește angajații care nu vor fi preluați direct de operator, vor rămâne, în continuare, angajații regiei care a păstrat celelalte activități: măturat stradal, deszăpezire, dezinsecție, dezinfecție și alte activități de salubrizare. Avem noi grijă de angajați, nu ne bazăm pe voi! Așa e că v-au venit și vouă sondajele (cele reale nu alea fabricate la voi in birouri) și ați intrat în panică?”, spune Lia Olguța Vasilescu.

Articole asemanatoare