Lia Olguța Vasilescu vrea Dracula Park. Giugea: va fi o anexă a cimitirului Sineasca!

Aflată deja în precampanie electorală pentru Primăria Craiova, Lia Olguța Vasilescu prezintă în fiecare zi câte un proiect pentru oraș. Din cele anunțate până acum, primul se referă la o zonă dedicată suporterilor Universității Craiova, al doilea la crearea unui parc de distracții ce se va numi Dracula Park și al treilea – un spital de pediatrie. Contracandidatul său de la PNL, deputatul Nicolae Giugea, râde de ea și spune că Dracula Parc va fi o anexă a Cimitirului Sineasca, pentru că spațiul nu permite crearea unui proiect de anvergură, ci a unei „tiribombe de cartier”.

„Casa vrăjitoarelor”, atracție pentru turiști

Lia Olguța Vasilescu crede că un parc de distracții este exact ce are nevoie orașul pentru a se dezvolta.

„Ca primar m-am concentrat mult pe locurile unde cetatenii isi pot petrece timpul liber. Am reabilitat parcul Romanescu, Gradina Botanica, centrul istoric, am construit doua stadioane si baze sportive in cartiere sau unitati scolare. Craiova are argumente pentru a atrage turistii, iar in urmatorii ani va mai avea inca unul: cel mai mare parc de distractii din Romania si in primele 10 din Europa. Un proiect initiat deja si intitulat Dracula Park, pentru care partea de documentatie este realizata. Castelul lui Vlad, casa bantuita, casa vrajitoarelor, roata panoramica si multe alte obiective vor pune cu siguranta parcul de distractii craiovean pe harta marilor parcuri tematice europene. Dracula este, potrivit tuturor sondajelor realizate la nivel international, cel mai puternic brand al Romaniei si cel mai in masura sa asigure un numar mare de turisti straini.

Unde? Zona in care va fi construit parcul de distractii este situata in partea de N-V a orasului, in vecinatatea Colegiului Tehnic Constantin D Nenitescu, pe terenul unde se afla in prezent Parcul Cornitoiu. In cursul anului 2014, Primaria Municipiului Craiova a derulat lucrari de executie pentru proiectul “Amenajare Canal Cornitoiu – Tronson III” cu scopul asanarii zonei si eliminarii mirosurilor neplacute care deranjau cetatenii ce locuiau in vecinatatea acestui canal”, spune fostul ministru PSD.

Giugea: „Ea nu poate vedea proiecte de anvergură”

Liberalii nu au de gând să le ia ochii craiovenilor cu proiecte de senzație, ci rămân în zona practică. Mai ales că peste 500 de străzi din Craiova nu au asfalt, iar 50 nu au canalizare. „100.000 de craioveni trăiesc mai rău ca la țară. Toate acestea se vor schimba după ce voi ajunge primar. După primul meu mandat toate străzile din Craiova vor avea apă, canalizare, gaze și asfalt”, promite și  Nicolae Giugea, care e de părere că Lia Olguța Vasilescu vinde ciorbe reîncălzite, dar nu spune nimic despre parcări sau Cartierul Chinezesc.

„Ea nu poate vedea proiecte de anvergură. Ce vrea să facă cu acest Dracula Park este un proiect de cartier, o anexă a cimitirului Sineasca. Acolo nu ai loc decât să faci o parcare pentru un parc de dimensiuni europene. Va pune niște băncuțe, niște tonete și o tiribombă și ăla e parcul Dracula. Ar fi bine să avem un Disneyland al Craiovei, unde să vină oameni din toată țara și să cheltuiască bani la noi… dar nu e cazul cu acest parc. Sună bine, da, dar cei de la PSD pe asta și mizează, pe lucruri care doar sună bine”, spune Giugea, pentru euroolteniainfo.ro. „De ce nu spune nimic despre parcări sau despre Cartierul Chinezesc? Eu vă spun că am să îl termin! Mă zidesc acolo ca Ana lui Manole și tot îl termin!”

Spital de pediatrie neobișnuit

Lia Olguța Vasilescu promite că dacă va fi aleasă primar va ridica și un spital pentru copii.

„In mandatul meu de primar am construit un spital municipal nou si am reabilitat si dotat cu aparatura moderna spitalele de Neuropsihiatrie si Boli Infectioase. Sanatatea ramane, in continuare, pe primul loc in lista mea de prioritati. Proiectul pe care il propun craiovenilor este de a construi un spital de pediatrie de la zero, care sa completeze infrastructura pentru sanatate ridicata in ultimii ani, in curtea Maternitatii, unde s-a construit si o clinica de Hematologie complet noua. Doua etaje din acest spital vor fi ocupate de o sectie de maternitate noua si un etaj cu sali de operatii. Nu va fi un spital obisnuit pentru copii! Va fi un imens loc de joaca unde micutii nostri se vor putea tratata in conditii de exceptie!”

„PSD nu știe decât să fure idei”

Nicolae Giugea spune că de ani de zile vorbește despre teme dureroase pentru oraș și că spitalul de pediatrie e una dintre ele. „Oltenia este singura regiune din țară care nu are un spital pentru copii, spun asta de doi ani, de trei ani. Acum au preluat și ei tema, că asa fac cei de la PSD, fură idei. Lia Olguța Vasilescu nu a făcut nimic de la un capăt la altul. Tot ce a inaugurat erau proiecte demarate deja când ea a ajuns primar”, spune candidatul liberal la Primăria Craiovei.

De altfel, mulți craioveni comentează în mediul online despre promisiunile pe care le fac candidații în prag de alegeri și spun că majoritatea lucrurilor realizate în oraș se datorează foștilor primari. Pe de altă parte, sunt și voci care o susțin pe Lia Olguța Vasilescu. De altfel, ea a declarat la un post de televiziune local că e încrezătoare, pentru că sondajele, până în acest moment, o anunță favorită în lupta pentru Primărie.

Articole asemanatoare