Liberalii rezolvă o problemă: va fi din nou farmacie deschisă non-stop în Slatina

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu – și candidat la Primăria Slatina – vrea să rezolve o problemă de interes pentru mulți din oraș: o farmacie cu program non stop. De la 1 iulie, slătinenii au rămas fără posibilitatea de a găsi un calmant după ora 23.00.

Într-un comunicat remis euroolteniainfo.com, Voiculescu anunță că a avut deja discuții cu cei de la Colegiul Farmaciștilor și au ajuns la o soluție.

„În ultima perioadă am primit semnale din partea slătinenilor privind necesitatea funcționării în regim permanent a unei farmacii care să asigure continuitatea furnizării de medicamente către populație. Luând act de acest aspect și ținând cont că singura farmacie cu program non-stop din Slatina a renunțat la acest serviciu, astăzi am avut o întrevedere cu directorul Casei de Asigurări de Sănătate Olt, Sorina Oancea, pentru a găsi împreună o soluție prin care unul sau mai mulți furnizori de medicamente să deservească slătinenii în regim de permanență.

Un astfel de demers a fost inițiat de Casa de Asigurări de Sănătate încă din luna iunie a acestui an, prin înaintarea unei solicitări oficiale către Colegiul Farmaciștilor Olt, singura instituție care poate identifica o farmacie capabilă și dispusă să desfășoare non-stop activitatea de furnizare a medicamentelor către populație.

Până acum au fost identificate 4 unități farmaceutice dispuse să asigure, prin rotație, un serviciu permanent așa încât, în scurt timp, slătinenii vor putea beneficia din nou de medicamentele necesare oricând vor avea nevoie”, se arată în comunicat.

Cel mai târziu săptămâna viitoare vor fi stabilite clar cele patru farmacii și vor fi anunțate adresele și programul.

Reamintim că de la 1 iulie nicio farmacie din oraș nu a mai vrut să prelungească programul de lucru, din cauza costurilor ridicate legate de serviciul de permanență. Astfel că, de la acea dată, dacă cineva din oraș are nevoie de un calmant după ora 23.00, e nevoit să meargă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Articole asemanatoare