Liderii europeni, indragostiti de Sibiu! Tusk a dat declaratii de dragoste in romana, Timmermans a vazut meciul lui Ajax la o cafenea, iar Merkel s-a intalnit cu etnicii germani! Summitul de la Sibiu a fost un mare succes!

Summitul de la Sibiu a fost un real succes atat pentru participanti, cat si pentru organizatorii romani. Toti oaspetii, incepand cu cancelarul Angela Merkel, Emmanuel Macron si Viktor Orban si contunand cu ceilalti 24 de sefi de stat sau de guvern, au fost placut ipresionati nde frumusetea Sibiului si de organizarea ireprosabila a gazdelor.

Dimineata a inceput cu summit-ul Popularilor Europeni si a continuat cu reuniunea informala a sefilor de state si guverne UE, in cadrul summit-ul de la Sibiu.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, premierul Ungariei, Viktor Orban, precum si Donald Tusk, Jean Claude Juncker, Antonio Tajani, Frans Timmermans si Manfred Weber sunt doar cativa dintre cei care se afla astazi la Sibiu.

Ei au fost primiti cu aplauze si scandari pro-europene de catre romani, ceea ce i-a surprins placut, astfel ca, atipic pentru o astfel de reuniune la cel mai inalt nivel, liderii europeni s-au dus printre oameni, au dat mana cu ei si au facut fotografii.

Oficialii au semnat si un document intitulat Declaratia de la Sibiu, in care se angajeaza sa apere o singura Europa, sa ramana uniti, la bine si la greu, sa caute solutii comune, sa protejeze democratia si statul de drept, sa respecte intotdeauna principiul echitatii si sa-si protejeze cetatenii.

Marii absenti de la Sibiu sunt insa Guvernul, precum si reprezentantii partidelor ce formeaza coalitia de guvernamant, PSD si ALDE. Socialistii europeni vor avea si ei o reuniune, insa niciun membru PSD nu a fost invitat, avand in vedere inghetarea relatiilor dupa actiunile impotriva Justitiei si statului de drept.

Tusk a declarat ca este indragostit de Sibiu!

Dupa ce marti s-a intalnit cu Helmuth Duckadam, cel pe care l-a dat de exemplu romanilor pentru tenacitatea si curajul cu care a aparat penaltyurile de la Sevilla in 86, Donald Tusk a decalarat astazi, tpt intr-un discurs in limba romana ca la Ateneu, ca este pur si simplu indragostit de Sibiu.

„Aceste manusi de portar le-am primit ieri de la Helmuth Duckadam și mi-a dat un sfat cum să ne apărăm mai eficient interesele unuinii. El e foarte eficient. Mulțumesc Helmuth!

Am vorbit despre afacerile interne precum și de de preocupările globale. Rezultatele discuțiilor le vom afla în iunie, când UE va aproba prioritățile pentru următorii 5 ani, cunoscute ca agenda strategică.

Pot să spun că liderii au demonstrat categoric că vor să-și asume responsonabilitățile politice pentru întreaga UE. Statele membre și liderii lor vor să apere modul în care funcționează UE și cum se dezvoltă. Acest mod de gândire e important și de dorit.

Aș dori să-i mulțumesc președintului Ioahnnis pentru organizarea și găzduirea summitului de la Sibiu. Când ne-am întâlnit în ianuarie, la startul președinției României , am vorbit din suflet despre România pentru că am convingerea că sunteți remarcabili. Ați organizat un summit excepțional. Puteți fi mândri de munca depusă la fel cum Europa e mândră de dumneavoastră. Pur și simplu  m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dvs”, a spus liderul european, în limba română.

Timmermans a vazut meciul lui Ajax

intr-un restaurant din Sibiu!

Si Frans Timmermans, liderul socialistilor europeni, a fost cucerit de Sibiu. El a ieşit în oraş miercuri seară. Olandezul a mers la o cafenea din Sibiu să vadă meciul celor de la Ajax împotriva englezilor de la Tottenham. Timmermans a dat şi un pronostic, 3-1, pentru Ajax, însă nu i-a ieşit.

Din păcate pentru Frans Timmermans, echipa olandeză nu a reuşit să treacă de englezii de la Tottenham, pierzand dramatic in ultimele minute de prelungiri.

Merkel si Iohannis s-au intalnit cu

reprezentantii Forumului German din Sibiu!

Preşedintele Klaus Iohannis şi cancelarul german Angela Merkel au avut, o întâlnire cu reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor din România.

Întâlnirea a avut loc după Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu