duminică, iulie 21, 2024
21.4 C
Craiova

Liderul PSD: „Orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată”

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, spune că ar trebui suspendate negocierile din Coaliție pentru formarea viitorului cabinet până la rezolvarea problemelor care au dus la grevele anunțate de sindicaliștii din mai multe domenii de activitate. Mai mult, Ciolacu a făcut referire și la reforma pensiilor speciale, o problemă pe care de asemenea și-ar dori-o rezolvată până la preluarea conducerii noului Executiv.

„Este clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor. De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată”, a scris liderul PSD, sâmbătă, 20 mai 2023, pe contul său de Facebook.
Ciolacu a amintit și despre „soluții sustenabile” și „un termen clar pentru noua lege a salarizării”, care ar trebui să se regăsească în viitorul program de guvernare.
Reamintim că de luni, 22 mai 2023, angajații din învățământ au anunțat că intră în grevă generală, după mai multe greve de avertisment, pichetări, marșuri de protest și întâlniri de negociere în urma cărora nu au obținut ce au solicitat. Pe picior de grevă sunt însă și angajații din sănătate, iar proteste se anunță și în alte domenii de activitate.

Ultimele stiri

Ziua Aviației Române şi a Forțelor Aeriene, celebrată astăzi, de Sf. Ilie

La 20 iulie, celebrăm Ziua Aviației Române şi a Forțelor Aeriene, odată cu praznicul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul...

Mai multe articole din aceeasi categorie