joi, ianuarie 27, 2022
-2.3 C
Craiova

Lifturile vechi din Slatina, înlocuite. Muncitorii: „Ne e și frică să lucrăm!”

Patru echipe de muncitori au început să schimbe lifturile vechi din blocurile din Slatina. Ascensoarele erau deja extrem de uzate, iar muncitorii spun că erau atât de vechi încât operațiunea de demontare e riscantă. „Ne e și frică să lucrăm, se mișcă cu totul. Nu ar mai fi putut fi recondiționate, totul e casant”, spune unul dintre angajații firmei care lucrează la demontare.

„Vom avea două săptămâni pentru demontare și alte două pentru montare. Într-un an le vom schimba pe toate cele 58”, a spus primarul Emil Moț, citat de Olt Tv. El a spus că cel mai greu a fost să găsească un cadru legal pentru această acțiune, pentru că lifturile sunt proprietate comună a celor din blocuri.

Tehnologia de la noile ascensoare va fi de ultimă generație, mai inovativă decât cea din hotelurile din oraș. Câteva exemple: motorul nou cântărește doar 100 de kilograme față de o tonă cât au cele vechi, iar noile lifturi vor avea încorporate display-uri și tehnologie led moderne, funcțională prin touch screen. Mai mult, consumul de energie al noilor lifturi va fi redus cu 70 la sută. Vestea bună pentru cei care vor beneficia de ele este că nu îi costă nimic, finanțarea fiind acoperită de primărie.

„Camera liftului” dispare și poate avea altă utilizare, în bloc

O altă veste bună pentru cei din blocurile unde vor fi schimbate lifturile este că va dispărea acea „cameră a liftului”. „Din punct de vedere tehnic, sala mașinii nu mai există. Motorul va fi montat pe șinele de la ultima stație, astfel încât locatarii pot beneficia de acea încăpere, schimbându-i chiar și destinația”, spune reprezentantul firmei constructoare.

Liberalii critică

Criticile nu au întârziat însă să apară. Președintele PNL Olt și totodată candidat la Primăria Slatina, Liviu Voiculescu, arată cu degetul spre primarul în funcție și spune că a început reparațiile cu un bloc de apropiați.

„Ridicat în slăvi de presa plătită gras din bani publici, primarul mai face una: schimbă lifturile din Slatina. Un lucru bun de altfel, mult așteptat de slătinenii care locuiesc în blocurile turn din oraș. Ca să vadă oamenii și pe sticlă ce bun gospodar este o dată la patru ani, are grijă primarul să-și ia și televiziunea după el. Primul lift schimbat, punct ochit, punct lovit: scara de bloc pe care locuiește colegul de partid și vicepresedinte al Consiliului Județean, Virgil Delureanu, aceeași pe care locuiește și o jurnalista fidelă în gânduri și simțiri, pe bani de la televiziunea unde prestează și interes de soț angajat. Cam asta e ordinea priorităților pentru edilul slătinean: partidul, obligațiile, presa figurantă de casă și, dacă mai rămâne ceva, restul lumii”, a scris Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Din cele spuse însă de primar, lucrurile nu stau chiar așa, pentru că sunt patru echipe care lucrează simultan, în mai multe zone din oraș.

Ultimele stiri

VIDEO. Liderul Sindicatului „Aluministul” explică situația de la ALRO Slatina

Constantin Popescu, liderul Sindicatului „Aluministul” din ALRO Slatina a explicat, în cadrul emisiunii „Rațional”, ce se întâmplă la ALRO. https://www.youtube.com/watch?v=U6GOcORynUY

Mai multe articole din aceeasi categorie