marți, august 9, 2022
34.5 C
Craiova

Linia ferată între Strehaia și Tâmna, blocată de copaci doborâți de furtună

Circulaţia trenurilor pe intervalul Strehaia – Ciochiuţa – Tâmna (Mehedinți), linie simplă, se desfăşoară în condiţii speciale, din cauza arborilor prăbuşiţi în cursul nopţii pe calea ferată şi care au rupt linia de contact, a anunţat, luni, CFR SA.

„Circulaţia trenurilor pe intervalul Strehaia – Ciochiuţa – Tâmna, linie simplă, se desfăşoară în condiţii speciale, prin cuplarea de locomotive Diesel la fiecare garnitură, deoarece linia de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică a trenurilor, a fost ruptă în cursul nopţii de arborii prăbuşiti pe calea ferată, blocând astfel gabaritul de liberă trecere. Tracţiunea Diesel este realizată cu 2 locomotive ale operatorului naţional CFR Călători”, se arată într-un comunicat al CFR SA remis AGERPRES.

Această măsură este menţinută şi în următorul interval orar, în care Regionala CF Craiova acţionează cu personal specializat şi cu drezine pantograf pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea continuităţii firului de contact şi a cablului purtător, ambele rupte de copacii prăbuşiţi, şi efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanţă avariată, susţin reprezentaţii operatorului feroviar.

Personalul feroviar a intervenit la faţa locului încă din cursul nopţii, pentru tăiere şi îndepărtarea copacilor prăbuşiţi pe calea ferată, urmare unei furtuni care s-a manifestat prin rafale puternice de vânt în partea de sud a ţării.

„Avariile produse la sistemul de alimentare cu energie electrică de arbori prăbuşi au impact direct asupra desfăşurării traficului feroviar în condiţii normale, întrucât în astfel de situaţii sunt necesare manevre de cuplare-decuplare a locomotivelor Diesel la fiecare garnitură, pentru a putea tranzita zona afectată şi pentru a menţine continuitate în graficul de circulaţie”, susţin reprezentanţii CFRA SA.

Astfel, trenurile care au staţionat în cursul nopţii în gările adiacente, până la finalizarea operaţiunilor de tăiere şi îndepărtare a copacilor de pe calea ferată şi reluarea circulaţiei cu locomotive Diesel, vor ajunge cu întârzieri în staţiile de destinaţie, se menţionează în comunicat.

Ultimele stiri

Ministerul Sănătăţii: Peste 9.800 de cazuri noi de COVID-19; rata de infectare în Capitală – 9,62

Un număr de 9.864 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de...

Mai multe articole din aceeasi categorie