miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Liviu Dragnea, audiat la DNA despre prezența la învestitura lui Trump

Procurorii anticorupție l-au adus astăzi pe Liviu Dragnea la audieri într-un dosar ce vizează prezența acestuia la ceremonia de învestitură la Casa Albă a lui Donald Trump.

În urmă cu patru ani, pe 19 ianuarie 2017, liderul de atunci al PSD, Liviu Dragnea, posta pe pagina sa de Facebook fotografii de la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump, proaspăt ales președinte al SUA. În imagini, Liviu Dragnea apărea alături de Sorin Grindeanu.

„Aseară am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.

I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România și #SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: „We will make it happen! Romania is important for us!” („O să facem ca acest lucru să se întâmple! România e important pentru noi”). A fost un dialog cald și deschis”, nota la acea data Liviu Dragnea.

Astăzi, el a fost adus de la penitenciarul Rahova la sediul DNA pentru a da explicații în legătură cu acea participare. Se presupune că ar fi existat o faptă de corupție la mijloc, unii vehiculând sume uriașe pe care liderul social-democrat le-ar fi plătit pentru a sta la acea masă. Alții au susținut că la mijloc ar fi alte lucruri – diverse favoruri sau contracte.

De exemplu, realitatea.net semnalează că „Elliott Broidy este cel care i-a invitat, ca vicepreşedinte al Comitetului de învestire a preşedintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea şi pe fostul premier Sorin Grindeanu la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017.  În 2018, cotidianul american The New York Times a afirmat că lobby-istul Elliott Broidy ar fi intermediat intrarea lui Dragnea la învestirea lui Trump în schimbul unor contracte pe care le-ar fi primit ulterior firma lui Broidy cu regia de stat ROMARM, în valoare de 200 de milioane de dolari”, mai scriu cei de la Realitatea.net.

Ultimele stiri

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

Florin Cîțu a demisionat în urmă cu scurt timp de la conducerea Senatului, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din...

Mai multe articole din aceeasi categorie