Liviu Dragnea, decizie incredibila in inchisoare! Dancila poate pierde conducerea PSD!

Liviu Dragnea loveste din inchisoare

Liviu Dragnea nu uita si nu iarta. Chiar daca Dragnea se afla in inchisoare. Fostul sef al PSD contesta dreptul Vioricai Dancila de a conduce partidul. Liviu Dragnea s-a adresat unei instante in incercarea de a o da jos pe Dancila.  Dragnea motivează că alegerea noii conduceri PSD s-a făcut pe baza unor modificări la statutul partidului care nu au intrat în vigoare.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus în instanță o cerere de intervenție, în calitate de intervenient principal. El apare în contradictoriu cu PSD pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor. Liviu Dragnea contesta alegerile celor doi la Congresul PSD în funcțiile de președinte, respectiv secretar general PSD.

Liviu Dragnea cere respingerea cererii de înscriere în Registrul partidelor politice de la Tribunalul Bucureşti a rezultatului alegerii ca preşedinte al PSD a Vioricăi Dăncilă. Dragnea invoca un motiv de ilegalitate şi nestatuaritate a alegerii.

El precizeaza ca alegerea lui Dancila ca Preşedinte al PSD s-a făcut de către delegaţii la Congresul PSD din 29 iunie. Dar acestia au ales-o pe Viorica în baza modificărilor de Statut votat tot în acel congres. Acestea insa nu au fost validate la Tribunalul Bucureşti’.

Surse din conducerea PSD spun că solicitarea adresată instanței de Liviu Dragnea este „o aberație” și că instanța a rămas joi în pronunțare.

Cum a fost aleasa Dancila

Viorica Dăncilă a fost aleasă în Congresul PSD în funcția de președinte al PSD. Dar alegerea s-a făcut în baza unui nou statut al partidului, adoptat chiar în cadrul aceluiași Congres.

Conform legii, statutul partidului trebui validat de către judecători. Astfel, statutul PSD a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul București. Dar în data de 22 iulie această cauză a fost amânată, informează Antena 3.

 Astăzi, surpriză, judecătorii de la Tribunalul București au cerut acte suplimentare de la PSD. Ei n-au dat nicio decizie în ceea ce privește statutul partidului!

Practic, la acest moment, Viorica Dăncilă nu este președinte plin al PSD. Premierul este doar președinte interimar, ca urmare a deciziei CEX ce a succedat condamnării lui Liviu Dragnea.

Problema pentru PSD ar fi convocarea statutară a Congresului din 23 august, în care doresc să o desemneze pe Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu