sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Liviu Dragnea: „Puteam plăti un preț, dar nu am vrut. Prețul era România!”

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, la Instanţa supremă, că nu a vrut să plătească ”orice preţ” pentru a nu intra la închisoare, precizând că a dorit un proces echitabil.

„Cu toate că în presă s-a spus că eu încerc să ies cu orice preţ din închisoare, nu este aşa. Puteam plăti un preţ, dar nu am vrut, am vrut să am parte de un proces echitabil”, a spus Dragnea, în faţa judecătorilor ÎCCJ, citat de Agerpres.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din sala de judecată, care era ”preţul” la care făcea referire, Liviu Dragnea a răspuns: „Preţul era România”.

Contestă pedeapsa

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ia în discuţie joi contestaţia fostului lider PSD Liviu Dragnea la executarea pedepsei de 3 ani şi 6 luni primite în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a fost adus, joi dimineaţă, la sediul ÎCCJ cu o autospecială a Poliţiei.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Plătite de stat să lucreze la partid

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

DNA: Cererea e nefondată

Procurorul arată că deși CCR a constatat un viciu privind formarea completelor de trei judecători de la instanța supremă, aceeași Curte a stabilit clar care cauze intră sub incidența motivării respectivei decizii.

Concret, magistratul arată că sențința penală și decizia definitivă date în cazul angajărilor fictive nu intră în categoria stabilită clar prin motivarea CCR, astfel că acțiunea lui Dragnea ar trebui respinsă ca nefondată.

„DNA cere respingerea ca nefondată a contestației. CCR a stabilit căror hotărâri judecătorești le este aplicabilă decizia. Decizia CCR nu cuprinde ipoteza apărării lui Dragnea.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie