luni, iulie 4, 2022
32.9 C
Craiova

Liviu Dragnea revine în politică dacă are „cu cine” și „pentru cine”

Fostul președinte al PSD a fost extrem de dur la ieșirea din penitenciar. El a declarat că în România e dictatură și că PSD e un „partid de operetă”.

„A fost o perioadă de doi ani și două luni de chin și suferință. Asta a fost aici, abuzuri și umilință și cea mai mare parte a populației a înțeles azi de ce a trebuit să ajung aici. Când am plecat eu, România era o țară prosperă, cu venituri decente, azi e o dictatură feroce.

PSD? PSD nu mai e partid. PSD nu e condus, este în buzunarele SRI. PSD este un partid de operetă, condus de oameni lași.

(Legat de) reintrarea sau nu în politică, voi intra dacă o să găsesc răspuns la două întrebari: Dacă mai am cu cine și daca mai am pentru cine.

Eu mă consider deținut politic, pentru că am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent în ultmele luni la instanță să îmi recunosc vinovăția ca să pot fi închis. Am refuzat.

Vreau să le mulțumesc zecile de mii de români care mi-au trimis scrisori. Le spun celor doi băieți din Piatra Neamț și sper să aibă dreptate să mai fie bărbați în România”, a spus Liviu Dragnea.

Fostul ministru de Interne, Carmen Dan, s-a aflat alături de el la ieșirea din penitenciar, ca și Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD. Ea a spus că e „la fel de motivat” și la fel de „puternic” și că va vorbi despre tot ce i s-a întâmplat în ultimii doi ani.

PSD: Domnul Dragnea nu poate fi membru

Purtătorul de cuvânt al PSD a tranșat problema revenirii acestuia în partid. „Cred că rudele, prietenii, cei care i-au rămas apropiaţi, foarte mulţi membri din PSD sunt fericiţi că Liviu Dragnea a ieşit astăzi din închisoare. Din punct de vedere al PSD, partidul e reglementat de un statut care astăzi, în conformitate cu felul în care domnul Dragnea este într-o liberare condiţionată, nu poate fi membru PSD. Aşa spune statutul formaţiunii. Cred că ar trebui întrebat, în primul rând, domnul Dragnea dacă şi-ar dori sau nu. Din ceea ce am văzut în spaţiul public, din ceea ce a apărut din partea celor apropiaţi de domnia sa, nu a reieşit o astfel de situaţie că ar dori să revină în PSD, într-un timp foarte scurt”, a afirmat Ştefan Radu Oprea.

Eliberat condiționat

Tribunalul Giurgiu a admis astăzi cererea de eliberare condiţionată din închisoare depusă de Liviu Dragnea, după ce acesta a executat peste doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia este definitivă și va fi pusă în aplicare imediat.

Dragnea primise o decizie nefavorabilă la instanţa de fond – Judecătoria Sectorului 5, însă a făcut contestaţie, admisă astăzi de Tribunalul Giurgiu.

 

 

Ultimele stiri

Video: 28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina?

Dupa ce in luna martie a finalizat primii kilometri de drum expres din Romania – 18,5 km din Craiova...

Mai multe articole din aceeasi categorie