luni, iunie 24, 2024
23.4 C
Craiova

Lovitură cruntă: Federația Română de Haltere, suspendată 1 an!

Sportul românesc a primit astăzi o lovitură grea: Federația Română de Haltere a fost suspendată 12 luni, iar sportivii noștri nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Federația Internațională de Haltere a anunțat că sportivii români au încălcăt regulile de dopaj în 4 rânduri și, în final, s-a luat decizia radicală în urma căreia țara noastră va avea interzis la probele de haltere la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Potrivit eurosport.ro, Florin Croitoru, Răzvan Martin, Roxana Cocoș și Gabriel Sîncrăian sunt cei 4 halterofili care au picat testele de dopaj în ultimele 12 luni.

De asemenea, Federația Internațională a anulat și două medalii câștigate de sportivii noștri la Jocurile Olimpice de la Londra (2012) și Rio de Janeiro (2016). Gabriel Sîncrăian a obținut „bronzul” la Rio de Janeiro, la categoria 85 de kilograme, în timp ce Răzvan Martin a câștigat aceeași medalie la Londra, în urmă cu 9 ani.

Cei doi sportivi și-au pierdut medaliile, după ce, la probele de urină, au fost testați pozitiv cu substanțe interzise de regulamentul WADA (Agenția Mondială Antidoping): Sîncrăian cu testosteron exogen, iar Martin cu steroizi anabolizanți. De notat că Gabriel Sîncrăian a primit o suspendare individuală de 8 ani.

Astfel, România a devenit cea de-a 3-a țară suspendată la probele de haltere, după Thailanda și Rusia.

În mod normal, țara noastră putea trimite la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2 halterofili: unul la masculin și altul la feminin. Marea speranța a României, în această vară, era Loredana Toma, campioană mondială în 2017. Din păcate pentru sportiva noastră, nu va putea participa la Tokyo.

 

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie