Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Lovitura de teatru: un oras din Oltenia va face parte din Alianta Vestului, alaturi de Cluj, Timisoara, Arad si Oradea!

Nimeni nu se astepta la asa ceva! Ca un oras din Oltenia sa faca parte din proaspat infiintata Alianta a Vestului. Primaria Targu Jiu  sustine ca orasul se va alatura municipiilor Cluj Napoca, Oradea, Arad si Timisoara in alianta respectiva, urmand sa aiba ca principal obiectiv accesarea fondurilor europene pentru dezvoltare si infrastructura.

Oraşul Târgu Jiu va face parte din Alianţa Vestului, alături de mari municipii din Transilvania. Cel putin asa spune Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu, care sustine ca a discutat încă de acum o lună cu primarii din cele patru oraşe mare care fac parte din Alianţa Vestului şi s-a convenit ca şi municipiul Târgu Jiu să intre în structura respectivă. Din Alianţa Vestului fac parte în prezent: Cluj, Arad, Timişoara, Oradea. Mai vor să fie primite în organizaţia amintită oraşe precum Sibiu, Deva sau Alba.

Marcel Romanescu a declarat că unul din cele mai importante avantaje ale unui astfel de proiect va fi reprezentat de atragerea rapidă de fonduri europene, începând cu 2020. Astfel, nu se va mai aştepta după avizele de la ministerele de resort din Bucureşti, iar proiectele de infrastructură vor fi trimise direct Comisiei Europene.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of