luni, septembrie 27, 2021
24.7 C
Craiova

Lovitură pentru Craiova: CEO cere garanții de milioane de euro pentru căldură

Primăria Craiovei trebuie să depună o garanție de 3 milioane de euro la dispoziția Complexului Energetic Oltenia dacă vrea agent termic pentru iarna care vine. Lia Olguța Vasilescu se declară uluită de solicitare.

„Ni se pune pistolul la tâmplă că dacă mâine nu venim să constituim un fond de garanţie de 3 milioane de euro pentru perioada iernii, este posibil să nu mai fie încălzit oraşul Craiova. De ce să punem această garanţie, pe care nu o foloseşte nimeni? Craiova nu se poate atinge de ea, CEO nu se poate atinge de ea, presupunând că am avea aceşti bani pe care să îi punem într-un cont şi să nu se folosească nimeni de ei. Acestea sunt problemele cu care ne confruntăm.

Eu sper din toată inima să înţeleagă că Termo Urban SRL (noua societate înfiinţată de primărie după falimentul Termo SRL şi intrată pe piaţă pe 10 aprilie 2021 – n.r.) nu are nicio datorie către CEO, este pe zero. Au achitat în fiecare lună facturile. S-a constituit deja o garanţie de 300.000 de euro. Nu s-au atins de ea, pentru că nu a fost nevoie. Şi atunci de ce să mă pună să mai constitui o garanţie de 3 milioane de euro? Nu ştiu ce se încearcă. Sper să găsim, până la urmă, o soluţie, pentru că noi aceşit bani nu îi avem. Uitaţi-vă pe rectificarea bugetară“, a afirmat edilul Craiovei.

CEO: Nu se poate fără garanții!

Cei din CEO nu văd lucrurile la fel și se tem de un nou faliment. „După ce sute de milioane de lei pe care îi datorau ei s-au evaporat prin falimentul operatorului local și nu vor fi vreodată recuperați, nu se poate fără garanții. Din acest motiv, nu avem încredere în cei care operează local că pe viitor vor fi în stare să colecteze de la populație și să plătească. Singura soluție e constituirea garanției. Fiecare trebuie să își facă bine treaba și atunci va fi totul în regulă”, au declarat, pentru euroolteniainfo.com cei din conducerea CEO.

Ultimele stiri

Premieră în România: organizăm Campionatul European de Tenis de Masă

Pentru prima dată, România organizează cea mai importantă competitie europeană a anului, 2021 GAZPROM  European Table Tennis Team Championships....

Mai multe articole din aceeasi categorie