marți, august 9, 2022
34.5 C
Craiova

Lucian Bode e contrazis: „Nu poți spune că România e sigură. Polițiștii numără amenzi!”

Președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, îl contrazice pe ministrul de Interne și spune că România nu e o țară chiar așa sigură, cum afirmă Bode.

„Daca s-a intamplat la Arad se poate intampla oriunde. Nu poti spune ca e o tara sigura. Politia in loc sa stea sa numere contraventiile pentru nepurtarea mastii si sa faca descinderi la restaurante si cluburi, sa faca ce trebuie sa faca cu adevarat, sa se ocupe de infractionalitate”, a zis Andreica, la Antena 3.

Lucian Bode a vorbit în această dimineață despre cazul de la Arad, unde sâmbătă a avut loc o explozie în urma căreia omul de afaceri Ioan Crișan a murit. El a spus că e un caz singular și că România e o țară sigură.

„Afirm cu toată responsabilitatea că vorbim de un caz singular, România este o ţară sigură. Cunosc modul de operare al instituţiilor statului român, nivelul de implicare, profesionalismul lor. Vinovaţii vor fi identificaţi şi aduşi în faţa instanţei de judecată”, a afirmat Bode. Potrivit ministrului, anchetatorii cercetează toate variantele posibile legate de eventuale relaţii conflictuale, comerciale sau personale, ale omului de afaceri.

„Am fost informat despre această tragedie sâmbătă dimineaţa, imediat după ce s-a produs, şi împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialişti din Poliţia Română. Am luat legătura cu instituţiile partenere, mă refer la SRI, MApN, Parchetul General care a preluat acest caz de îndată şi, împreună, am gestionat sâmbătă şi duminică cercetările la faţa locului, astfel încât cei mai buni specialişti pe care îi are Poliţia Română să reuşească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă, astfel încât autorul/autorii să fie trimişi în faţa instanţei de judecată”, a spus Lucian Bode.

Procurorii au schimbat azi încadrarea în acest caz – din omor, în omor calificat cu premeditare. Mașina în care se afla omul de afaceri Ioan Crișan a explodat, sâmbătă dimineață, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad. Cel mai probabil, a fost plasat un dispozitiv sub scaunul șoferului, care a explodat în momentul în care Crișan a pornit motorul.

Ultimele stiri

Ministerul Sănătăţii: Peste 9.800 de cazuri noi de COVID-19; rata de infectare în Capitală – 9,62

Un număr de 9.864 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de...

Mai multe articole din aceeasi categorie