luni, septembrie 27, 2021
28.1 C
Craiova

Ludovic Orban anunta una dintre prioritatile guvernarii liberale

Premierul Ludovic Orban a declarat că toate companiile de stat trebuie listate la bursă, deoarece asta ar aduce foarte multe avantaje.

„În opinia mea, companiile trebuie listate la bursă, pentru că în momentul în care listezi la bursă compania, ai foarte multe avantaje. În primul rând, evaluarea companiei se face de către piețe. În al doilea rând, odată ce-ți intră acționari minoritari, ai obligații de a respecta drepturile acestora. În plus, listarea la bursă presupune creșterea transparenței în cadrul companiei respective”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai precizat că, odată cu listarea la bursă, există și posibilitatea de a obține finanțări: „Ca atare, eu sunt clar adeptul listării la bursă a tuturor companiilor de stat. Că este de vorba de Hidroelectrica, de CEC Bank, de aeroporturi sau alte companii, pentru mine punctul de vedere este același”.

Declarația vine în contextul în care, săptămâna trecută, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat că CEC Bank va fi listată la Bursa de Valori București până la finalul anului viitor. 

CEC Bank va fi listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB, n.r.) până la finalul anului 2020, iar pachetul de acţiuni ce urmează să fie plasat pe piaţa de capital va fi echivalentul a minimum 20% din capitalul social al instituţiei bancare deţinute de stat, a declarat, joi, Florin Cîţu, ministrul Finanțelor.

„Nu este un proces foarte rapid, dar voi începe discuţiile cu banca naţională”, a afirmat Cîţu.

 Acesta a adăugat că termenul pentru oferta publică de acţiuni este de cam „un an” şi că pachetul va fi minimum 20% din acţiunile băncii.

”Sistemul bancar este un domeniu în care competiţia, ca în orice domeniu, este cea mai bună şi ne ajută o infuzie de capital şi să avem această transparenţă, să fie analizată (compania) acolo, de piaţă, altfel îţi faci treaba”, a mai menționat Cîţu, la Digi24.

Sursa:B1.ro

Ultimele stiri

Premieră în România: organizăm Campionatul European de Tenis de Masă

Pentru prima dată, România organizează cea mai importantă competitie europeană a anului, 2021 GAZPROM  European Table Tennis Team Championships....

Mai multe articole din aceeasi categorie