vineri, iulie 1, 2022
22.9 C
Craiova

Ludovic Orban atacă PNL: „S-a transformat în UM PNL, cu Armata şi Miliţia în frunte”

Ludovic Orban lansează atac după atac la adresa fostului său partid, mai ales că liberalii oferă din plin „muniție”. Invitat la România tv, Ludovic Orban a spus că PNL a fost „confiscat”.

„Execuția lui Cîțu are aspectul unei lovituri dată de o huntă militară. Cei care păreau că îl sprijină pe Cîțu nu îl sprijineau de fapt pe Cîțu ci l-au ascultat pe Iohannis.

Ei nu au făcut decât să execute comenzile de la Cotroceni.

Acum PNL e ocupat cu candidatura lui Ciucă. M-am exprimat plastic că PNL nu mai există. Se transformă în UM PNL. Cu președinte Militar și cu ministru la ministerul de Interne. Asistăm la o confiscare clară.

Asistăm la o reunire a fostului FSN. Astăzi PNL nu mai are nicio legătură cu PNL istoric și ce a fost PNL 30 de ani după revoluție ci are legătură cu un partid captiv, prioznier, ce face ce dorește Klaus Iohannis.

….. Iohannis a adus PSD la putere și a impus partidocrația din PNL care face adevărată întrecere în a-l asculta pe Iohannis…practic a executat ordinul…

Eu acuma îl înțeleg pe Ciucă. Văzând cum s-a purtat Iohannis cu colaboratorii lui, văzând cum l-au executat pe Cîțu, cred că se gândește și el că va fi aruncat la gunoi așa cum a fost aruncat și Cîțu.

PNL se va diminua tot mai mult, își va pierde intensitatea și va ajunge o anexă a PSD. Ciucă e garanția că PNL va face tot ce cere chiriașul de la Cotroceni dar că nu va deranja PSD. Cîțu mai deranja pe cei de la PSD. Ciucă e un președinte nu pentru liniștea PNL ci pentru liniștea PSD”, susține Orban în intervenția sa.

„Problema PNL este aceea că a devenit o unealtă a lui Iohannis, care foloseşte PNL-ul în interes personal. A doua problemă este aceea că PNL nu mai are nicio legătură cu liberalismul. S-a transformat în UM PNL – unitatea militară PNL, cu Armata şi cu Miliţia în frunte, pe post de preşedinte şi de secretar general. A treia mare problemă este că e în alianţă cu PSD şi că nu are capacitatea de a reprezenta clasa mijlocie şi alegătorii liberali care au acordat încrederea. În fine, ultima problemă este o problemă de gravă lipsă de caracter. PNL, la vârf astăzi, a adunat toate gunoaiele, oameni lipsiţi de caracter, trădători, (…) oameni care nu au decât interese personale şi afaceri cu statul şi nu au nicio legătură cu cetăţeanul român. Astea sunt problemele PNL, nu Cîţu”, a precizat Orban, sâmbătă, pentru AGERPRES.

Întrebat dacă ar fi interesat să revină în PNL în actualul context, Orban a spus că „sub nicio formă” nu ia în calcul o asemenea variantă, atât timp cât PNL „va fi unealta lui Iohannis”.

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie