Ludovic Orban, maraton în Olt: ALRO, Drum Expres, ședință cu primarii PNL

Mai mulți membri ai Guvernului, în frunte cu Ludovic Orban, au făcut azi o vizită-maraton în județul Olt. În urmă cu scurt timp s-a încheiat întâlnirea pe care Orban, în calitate de președinte al PNL, a avut-o cu organizația județeană și primarii liberali din Olt.

ALRO va primi banii până la 15 iulie

Cei mai interesați de această vizită au fost cei de la ALRO Slatina, care așteaptă de ceva timp ajutorul de stat promis de Guvern. Este vorba de o subvenție pe kilowatul consumat ce va fi acordată tutror marilor consmatori industriali. Schema de ajutor a fost aprobată de Comisia Europeană.

Ludovic Orban i-a asigurat că își vor primi banii până la 15 iulie. „Premierul le-a spus că analiza documentelor trimise de companie la Ministerul Economiei e va încheia pe 4 iulie, iar banii vor intra în cont până pe 15. Este vorba de plăți aferente anului 2019”, a declarat pentru euroolteniainfo.com președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, cel care a însoțit delegația Guvernului pe tot parcursul vizitei. Suma care ar urma să ajungă la ALRO este de aproximativ 50 de milioane de euro.

Drumul Expres, în grafic

Premierul a vizitat și tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, așteptat de toți cei din zonă, mai ales că va avea și centuri ocolitoare pentru Balș și Slatina. Orban a discutat cu reprezentantul constructorului, care l-a asigurat că se va încadra în termenul stabilit în contract.

Tronsonul 2 cu cele două loturi ale sale are o lungime de 39,85 km și va ocoli și orașele Balș și Slatina. Contractul cu asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL a fost semnat la final de 2018, pentru circa 309 milioane de euro.

Contractul are termen 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție, lucrările demarând în primăvara lui 2019. De altfel, aceeași asociere de firme românești va executa și tronsoanele 3 și 4.

„Eu personal mă bucur că e aceeași asociere la cele trei tronsoane, pentru că a dovedit că sunt buni, se vede cu ochiul liber. Au utilaje, au oameni”, a precizat Voiculescu.

Orban către primari: Fiecare leu va fi verificat!

Ultima întâlnire a delegației de la București a fost cu primarii PNL din județul Olt. „Am discutat probleme de administrație locală și de investiții, care sunt o prioritate pentru guvern. Fiecare a spus în ce stadiu este cu proiectele și ce are pe agendă. Ludovic Orban ne-a asigurat de susținerea sa, cu precizarea că orice plată va fi atent analizată și că nu se vor mai risipi banii ca până acum”, ne-a mai spus liderul liberalilor din Olt.

Articole asemanatoare