vineri, iulie 1, 2022
22.9 C
Craiova

Ludovic Orban se ia de premier că a transmis mesaj de ziua libertății presei: „Plagiatorul!”

Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, s-a enervat astăzi când a văzut că premierul Nicolae Ciucă transmite un mesaj jurnaliștilor cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei.

„Cine vorbeşte de funie în casa spânzuratului? Cine credeţi că a avut tupeul să dea un mesaj de Ziua mondială a libertăţii presei? Nimeni altul decât premierul Nicolae Ciucă. Plagiatorul. Cel care a beneficiat de instrumentarea unei operaţii ample de cenzură, de îngropare în media a subiectului plagiatului primului ministru la teza de doctorat.. Cel care a fost cauza unei operaţiuni de compromitere a unui jurnalist independent, Emilia Şercan, doar pentru faptul că a îndraznit să scoată la iveală acuzaţia de plagiat şi să ceară verificarea tezei de doctorat a premierului. Îndrăzneşte să vorbească de libertatea presei şeful unui guvern care a pregătit pe şestache elaborarea unui act normativ care să instituie cenzura inclusiv pe online. Are neobrăzarea să se refere la libertatea presei produsul guvernamental al unei monstruoase coaliţii, care a apelează la toate instrumentele posibile pentru a bloca în mass- media orice voce critică a opoziţiei politice sau a opoziţiei din societate”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

El i-a transmis prim-ministrului Ciucă să aibă puţină decenţă.

„Puţină decenţă, domnule Ciucă. Sunteţi ultimul care aveţi îndreptăţirea de a spune ceva pe tema libertăţii presei. Sub masca bonomă, în spatele fardului de timiditate şi modestie, afişate cu prea multă ostentaţie, se ascunde o poftă enormă de parvenire, o plăcere ieşită din comun de deţinere a puterii. Şi capacitatea de a comite sau de a accepta ca alţii să comită orice încălcare a libertăţii de exprimare. Încercaţi să îi păcăliţi pe alţii. Pe mine nu aveţi cum, pentru că am învăţat să vă cunosc”, a conchis Orban.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, azi, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că are tot respectul pentru oamenii din această breaslă, care îşi fac munca profesionist, obiectiv şi responsabil, mulţi chiar în zone de conflict, expuşi pericolelor, pentru ca cetăţenii să fie la curent cu evoluţiile de interes public. Susţin jurnalismul independent şi siguranţa jurnaliştilor. Cu bună-credinţă, implicare în slujba adevărului, profesionalism şi obiectivitate, am încredere că putem reuşi împreună să combatem încercările de dezinformare, diversiune, dezbinare şi incitare la ură, a mai spus şeful Executivului.

 

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie