luni, septembrie 27, 2021
28.1 C
Craiova

Ludovic Orban se întâlnește cu liberalii din Olt. „Va fi sala plină!”

Ludovic Orban vine azi la Slatina, să își prezinte moțiunea cu care candidează la Congresul din 25 septembrie. Vizita la Olt are loc la ora 18.00, la un salon de evenimente, după ce se va întâlni cu liberalii din Teleorman, la ora 15.00.

Membrii Comitetului Director au fost anunțați de această vizită și e de văzut câți vor veni, având în vedere că PNL Olt și-a anunțat susținerea pentru Florin Cîțu.

„Eu voi fi acolo, că sunt președintele organizației. Am convocat statutar colegii, este totuși președintele partidului și cred că ar fi nepoliticos să nu se prezinte cineva. Ludovic Orban a ajutat PNL Olt, recunoaștem asta, a venit aici în județ de câteva ori ”, a declarat pentru euroolteniainfo.com Liviu Voiculescu, șeful filialei.

La rândul său, un alt liberal cu „origini” în Olt dar plecat la București, Mario de Mezzo, spune că va fi „sala plină” la întâlnirea cu Orban. Din punctul său de vedere, nu e „închisă” problema președinției partidului.

„Câștigătorul este decis pe 25 septembrie, de 5000 de delegați. Oricine spune acum că știe cine va câștiga, ori vrea sa se laude, ori nu înțelege politica”, ne-a declarat Mario de Mezzo.

Orban vine la o zi după ce Olt s-a dat cu „echipa câștigătoare”

Liberalii olteni s-au înâlnit ieri, la Caracal, pentru a decide pe cine susțin la congres, chiar dacă formal decizia era deja luată.

„Colegiul Director Judeţean al filialei Olt a Partidului Naţional Liberal, întrunit în şedinţă statutară pe 12 septembrie 2021, ora 11,00, a decis, cu majoritatea celor prezenţi, prin vot secret, susţinerea moţiunii ‘România Liberală’ a candidatului la funcţia de preşedinte al PNL, domnul Florin Vasile Cîţu, prim-ministrul României”, a anunţat Liviu Voiculescu într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a PNL Olt.

Un vot care încalcă deciziile Comisiei de organizare a alegerilor

Există voci care susțin însă că acest vot al Colegiului Director este nestatutar. Concret, există o Comisie de organizare a alegerilor care a decis ca organizațiile să voteze pe cine susțin după ce candidații își prezintă moțiunile. Or, niciunul dintre cei doi nu a făcut-o deja la Olt. Ludovic Orban o face azi, iar Florin Cîțu este așteptat miercuri în județ să prezinte „România liberală”.

Rămâne de văzut dacă Ludovic Orban va reuși să îi convingă pe liberalii olteni să se răzgândească. Nu este exclus ca votul din Comitetul Director să fie reluat după prezentarea celor două moțiuni, așa cum prevede Comisia internă.

 

 

Articolul precedentAstăzi este Ziua Pompierilor
Articolul următorA început școala?

Ultimele stiri

Premieră în România: organizăm Campionatul European de Tenis de Masă

Pentru prima dată, România organizează cea mai importantă competitie europeană a anului, 2021 GAZPROM  European Table Tennis Team Championships....

Mai multe articole din aceeasi categorie