luni, iulie 4, 2022
32.9 C
Craiova

Ludovic Orban și-a înregistrat noul partid: „Gata cu miturile și cu minciunile”

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a înscris azi la tribunal noul partid pe care l-a format alături de o parte dintre liberalii nemulțumiți de preluarea partidului de Florin Cîțu. Formațiunea se numește Forța Dreptei și urmează să aibă organizații în toate județele. La Dolj Forța Dreptei va fi reprezentată de Nicolae Giugea, deputat, iar la Gorj de senatorul Ion Iordache. Printre cei care s-au alăturat lui Orban se numără și foștii miniștri Adrian Oros și Violeta Alexandru.

„Am depus astăzi actele pentru înregistrarea partidului Forța Dreptei la Tribunalul București. Noi credem că este un demers de care România are nevoie, după trădarea gravă pe care a comis-o PNL, lăsându-i fără reprezentare politică pe oamenii de dreapta din întreaga țară.

Ne propunem prin această inițiativă să coagulăm toate forțele din societate care își doresc o guvernare de dreapta, bazată pe liberalism, pe conservatorism și pe creștin-democrație.

Este vremea să punem punct modului în care s-a făcut până acum politică în România, să punem punct iluziilor și miturilor, competiției de minciuni din 4 în 4 ani care a determinat dezamăgiri și deziluzii profunde. Este ceea ce i-a făcut pe mulți români să-și piardă încrederea în instituțiile statului, în democrație și în cei care trebuiau să-i reprezinte.

Forța Dreptei pornește un proiect pentru România celor care merită, pentru România dinamică, pentru România celor care vor să reușească în viață prin forțe proprii, prin muncă, prin inițiativă, prin creativitate, prin asumarea răspunderii, prin construcție.

Orice om cinstit, corect, dedicat interesului public, orice om care vrea să facă politică în mod moral, în mod onest, față de cetățeni, are locul său în Forța Dreptei. Politica este așa cum sunt oamenii care fac politică. Pentru mine politica este morală, iar atunci când nu este așa politica nu este altceva decât o reprezentare frauduloasă a unor interese de gașcă, a unor interese personale.

Forța Dreptei își propune recâștigarea încrederii cetățenilor în oamenii care îi reprezintă și într-un proiect care să permită cu adevărat o Românie dezvoltată, o Românie modernă, o Românie care să stea pe picior de egalitate la masa la care se iau deciziile” a spus Ludovic Orban la ieșirea de la tribunal.

La rândul lui, Nicolae Giugea se arată încrezător în capacitatea de absorbție a noului partid:„Știm că ne așteaptă un drum greu și că este o adevărată provocare ceea ce ne dorim – să construim o alternativă viabilă de dreapta la actuala guvernare. Din păcate, în momentul de față, sunt partide care se prezintă ca fiind de dreapta, dar nu promovează nici valorile, nici ideile liberale. Electoratul de dreapta a fost mințit, iar voturile lui folosite pentru a aduce la putere o coaliție populistă toxică. Forța Dreptei va reuni toate energiile creative din societate care vor să contribuie la modernizarea României”.

 

Ultimele stiri

Trafic BLOCAT pe DN 7CC, pe Centura Călimănești. Un TIR a întrat într-un stâlp de curent

https://youtu.be/AaBw-nnvciQ Traficul este oprit, luni dimineață, pe DN 7CC, în județul Vâlcea, din cauza unui accident rutier soldat cu pagube...

Mai multe articole din aceeasi categorie