Ludovic Orban vine azi în Olt. Verifică Drumul Expres și discută cu cei de la ALRO

Premierul Ludovic Orban vine azi în vizită în județul Olt, împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Primul punct îl reprezintă verificarea stadiului execuției drumului expres Craiova-Pitești , unde, începând cu ora 9.00, specialiștii vor prezenta proiectul pentru Tronsonul 1 (Lot 1, km 17). De asemenea, echipa guvernamentală va participa și la prezentarea lucrărilor la șantierul pentru Tronsonul 2, urmate de declarații în jurul orei 10.00 (km 44 – balta Milcov).

De la ora 11.00 este programată o vizită la Uzina ALRO Slatina cu ocazia aniversării a 55 de ani de la  prima șarjă de aluminiu românesc, unde premierul și cei doi miniștri vor avea întâlniri cu managementul companiei. După discuții va avea loc o vizită la Divizia Aluminiu Primar și la Divizia Aluminiu Prelucrat,  apoi, în jurul orei 13.30, vor urma declarații din partea oficialilor Guvernului.

Probleme la ALRO

Vizita membrilor Guvernului la ALRO Slatina are loc într-un moment dificil pentru companie, care se confruntă cu o criză majoră de lichidități. În contextul pandemiei, comenzile au scăzut, prin urmare și încasările. ALRO poate beneficia de un ajutor de stat destinat marilor consumatori industriali, ajutor aprobat de Comisia Europeană, dar acordarea lui se face în urma unei analize atente. Solicitarea se află deja la Ministerul Economiei, unde o comisie specială analizează fiecare cerere în parte. Ministrul Economiei ne-a declarat că acest ajutor este practic o subvenție la kilowatul consumat, astfel încât, înainte de a fi alocat, trebuie verificat exact cât a consumat ALRO. Sindicatele au presat în ultima vreme: fără acest ajutor, producătorul intră în colaps.

Articole asemanatoare