luni, iulie 22, 2024
27.3 C
Craiova

Lupta pentru „Paleta de Argint”, trofeul care a ajuns de cinci ori la Slatina. Trei cluburi slătinene sunt în cursă

Paleta de Argint, trofeul-simbol al tenisului de masă, ar putea ajunge din nou la Slatina. 250 de participanți din toată țara, băieți și fete, se luptă, în perioada 20-24 iunie 2024, la Buzău, să-l câștige și să se bucure timp de un an de trofeu. Trei dintre echipele intrate în competiție sunt din Slatina: CSS Slatina, LPS Slatina, CSM Slatina. Trofeul este câștigat de clubul care acumulează cele mai multe puncte, în urma tuturor probelor: echipe fete, echipe băieți, individual fete, individual băieți.

CSS Slatina, echipa care a adus pentru prima dată trofeul la Slatina

Prima ediție a celui mai iubit concurs pentru sportivii de 6-10 ani, Concursul Național „Paleta de Argint”, a avut loc în 1970. Trofeul a ajuns de-abia 35 ani mai târziu, pentru prima dată, la Slatina, fiind obținut de echipa CSS Slatina. Micii sportivi de atunci, care au obținut performanța antrenați de Petre Arnăutu și Felicia Coneschi, sunt astăzi nume importante ale tenisului de masă românesc: Irina Ciobanu, Bogdana Trifu, Adina Diaconu, Erica Predoaica, Alin Spelbuș, Cosmin Stan, Giani Sora, Florin Spelbuș.
Rezultatul de excepție s-a repetat în 2007, 2008, 2009 și 2011. Au fost anii în care trofeul a ajuns din nou la Slatina, iar antrenorii care și-au adus contribuția sunt: Petre Arnăutu, Felicia Coneschi, Izolda Sîia, Costinel Sîia.
Școala slătineană de tenis de masă și-a pus amprenta și pe edițiile care au urmat, chiar dacă sportivii nu au mai adunat suficiente puncte pentru a deține timp de un an trofeul. La ediția de anul trecut proba individuală, feminin, a fost câștigată de Bianca Toma (CSM Slatina), antrenor Gabriela Cuțudi, tot anul trecut echipa feminină a CSS Slatina (Gabriela Ignat, Carina Luță, Sara Ginerică), antrenată de Izolda Sîia, câștigând aurul.
Sâmbătă, 22 iunie 2024, două dintre echipele slătinene, CSM și LPS, au jucat finala în proba pe echipe feminin. Aurul a revenit echipei LPS (Izabela Paștină, Rebeca Ceaușescu, Alexandra Florentina, Sofia Sîia), antrenată de Costinel Sîia, care a învins cu 3-2 echipa CSM Slatina (Bianca Toma, Anastasia Măcău, Sofia Ivan), antrenată de Gabriela Cuțudi.
Competiția continuă cu probele individuale în care sportivii celor trei cluburi slătinene, CSM, LPS și CSS, își joacă șansa și adună puncte pentru mult-râvnitul trofeu. Echipa CSS, antrenată de o fostă jucătoare din echipa care a câștigat trofeul în 2005, Bogdana Trifu, și de antrenoarea care și în 2005 i-a condus pe sportivi spre succes, Felicia Coneschi, se află la debut.

Două echipe din Slatina, LPS Slatina (aur) și CSM Slatina (argint), pe podium la „Paleta de Argint 2024”

Echipa CSS Slatina este la prima competiție

Ultimele stiri

Joe Biden şi-a retras candidatura de la prezidențiale. Vicepreședintele Kamala Harris va deveni adversara lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă

Președintele Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA din 2024. Acesta a făcut anunțul sâmbătă seară, pe...

Mai multe articole din aceeasi categorie