Macron anunta un acord in privinta migrantilor! Germania si Franta ar fi convins 14 tari din UE sa accepte cote de alocare a migrantilor din Siria si alte tari nesigure!

In jur de 14 tari membre ale Uniunii Europene au convenit, in principiu, asupra un nou “mecanism de solidaritate” propus de Germania si Franta de alocare a migrantilor in interiorul intregului bloc, a anuntat presedintele francez Emmanuel Macron, citat de Reuters. Macron nu a precizat despre ce tari este vorba.

Ministrii afacerilor externe si de interne din UE s-au reunit saptamana aceasta la Paris pentru a discuta problemele legate de imigratie si securitate.

“Concluzia intalnirii de dimineata este ca, in principiu, 14 state membre, in acest stadiu, si-au exprimat acordul fata de documentul franco-german”, a declarat Macron jurnalistilor.

Printre altele, Macron a mai spus ca Franta a cerut guvernului libian sa asigure ca migrantii africani nu vor mai fi plasati in centre de detentie in tara si ca vor fi luate masuri corespunzatoare pentru a se asigura siguranta lor.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu