miercuri, decembrie 8, 2021
1 C
Craiova

Maraton teatral la Craiova: Hektomeron

Ziua Hektomeron, maratonul teatral programat a se desfăşura timp de peste 25 de ore, în care este prezentat întreg „Decameronul” lui Boccacio, pregătit de 100 de regizori din 100 de ţări, a început aseară, pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

„Ziua Hektomeron înseamnă reuniunea celor 100 de episoade pe care Teatrul Naţional ‘Marin Sorescu’ din Craiova le-a pregătit împreună cu 100 regizori din 100 de ţări. Acum, practic, avem parte de show-ul întreg, de întreg Decameronul lui Boccaccio, un spectacol care va avea în plus faţă de unirea celor 100 de episoade şi povestea pe care noi, o aducem din punct de vedere vizual şi muzical, în interludiile dintre episoade, poveste ce va lega anul 1360, mijlocul secolului XIV, de secolul nostru, de anul 2020-2021″, a declarat, Vlad Drăgulescu, directorul artistic al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi coordonator al proiectului Ziua Hektomeron, pentru AGERPRES.

Fiecare episod a însemnat, de fapt, câte o poveste a ‘Decameronului’ transpusă scenic.

La acest proiect au lucrat, alături de cei 31 de actori ai Naţionalului craiovean, 100 de regizori din tot atâtea ţări, fiecare tratând într-o manieră unică universul lui Boccaccio, într-un maraton artistic ce reprezintă o radiografie a lumii contemporane, un manifest şi un credo artistic – lumea este suma identităţilor şi acţiunilor noastre.

Primii actori care vor intra în scenă sunt Cerasela Iosifescu, Iulia Conal, Ioana Manciu, Claudiu Bleonţ, Geni Macsim, coordonaţi de regizori de Filipine, Rwanda, Pakistan, Etiopia, Marea Britanie.

Ziua Hektomeron este programată să se încheie astăzi, cu un performance al lui Marius Manole, singurul actor invitat din afara trupei, care va prezenta povestea 10 din ziua 10 a „Decameronului”, în regia lui Radu Afrim.

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie