sâmbătă, octombrie 16, 2021
10.3 C
Craiova

Maratonul Olteniei are loc pe 28 și 29 august, la Râmnicu Vâlcea

CEZ România organizează în acest an Maratonul Olteniei 2021. Astfel, iubitorii de sport și mișcare în aer liber, foști și noi cetățeni ai Ținutului Maratonului, sunt invitați să se întoarcă în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea de unde vor lua startul în probele lor preferate pe 28 și 29 august 2021 sau să se înscrie la cursele online. Având în vedere măsurile de siguranță, locurile pentru cursele fizice – la Râmnicu Vâlcea sunt limitate la 400 de participanți pentru ambele zile.

Pentru al doilea an consecutiv, Maratonul Olteniei include o cursă pentru persoanele cu dizabilități.

„După un an care ne-a testat limitele, Maratonul Olteniei își redeschide porțile la Râmnicu Vâlcea, în perioada 28 – 29 august 2021, pentru toți iubitorii de sport și mișcare în aer liber. Participanții la Maratonul Olteniei sunt invitați să devină cetățeni ai Ținutului Învingătorilor, o competiție ca un manifest către o nouă normalitate, în care stilul de viață sănătos este un element definitoriu.
Maratonul Olteniei le-a oferit cetățenilor săi în edițiile anterioare un eveniment sportiv construit în jurul unui ținut cu identitate, cultură, tradiție și istorie proprie, care a adunat peste 1.000 de cetățeni cu energie bună și dorința de a face bine. Și anul aceasta, toți banii proveniți din taxele de participare vor fi dublați și donați comunității locale din Vâlcea, prin trei cauze sociale”, se arată într-un comunicat al organizatorului.

„În buna tradiție a acestui eveniment, și la Maratonul din 2021, puteți alerga sau pedala pe trasee noi și, în același timp să faceți mult bine: sumele din taxa de înscriere vor fi dublate de organizator și redirecționate către cauze sociale sprijinite de ONG-urile din Râmnicu Vâlcea.

Comunitatea Maratonului Olteniei adună în fiecare an o echipă numeroasă de sportivi amatori și profesioniști care au devenit fideli evenimentului, uniți de dorința de a face sport și de a face bine. Cu toții ne donăm timpul și energia pentru cauze care fac bine în comunitatea locală.

Vă asigurăm că adoptăm toate măsurile de precauție pentru ca această ediție a maratonului să se desfășoare în condiții de siguranță pentru toată lumea”, mai precizează CEZ România.

Cauze pentru care se strâng bani

Banii strânși la marathon vor fi direcționați către mai multe cause, printre care Crucea Roșie Râmnicu Vâlcea sau secția de neonatologie a Spitalului Județean.

„În fiecare an la spitalul din Râmnicu Vâlcea se nasc peste 2.000 de copii iar 200 dintre aceștia sunt născuți prematur sau cu probleme medicale și necesită îngrijiri de specialitate. Suma care se va strânge în urma Maratonului Olteniei va fi direcționată către achiziția de echipament medical de performanță pentru buna funcționare a secției de neonatologie (incubatoare, ventilatoare, monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale sau o masă de resuscitare)”.

Totodată, CEZ și-a propus să susțină și educația, prin intermediul World Vision România.

„Din 2008, organizația non-guvernamentală derulează programul “Vreau în clasa a 9-a”, care oferă burse pentru peste 700 de elevi din mediul rural, pentru ca aceștia să meargă la liceu, și investește în dezvoltarea lor personală. Pentru că școlilor din mediul rural li se acordă atenția cea mai mică pentru accesul la educație, iar ponderea elevilor de clasa a VIII-a care optează pentru învățământul profesional este sub 15%, World Vision România și-a propus să sprijine educația, pentru a ajuta cât mai mulți copii să termine liceul și să devină adultul de mâine îndreptat către o meserie. De 13 ani, programul se desfășoară în 6 județe – Dolj, Iași, Ialomița, Vaslui, Vâlcea și Cluj, iar în fiecare an peste 500 de elevi primesc burse de câte 350 lei fiecare.

Suma care se va strânge în timpul Maratonului Olteniei va fi direcționată către elevii din județul Vâlcea.

Ultimele stiri

Cea mai mare infrastructură de Inteligență Artificială se construiește lângă Craiova

Cel mai mare centru de date din Europa centrală și de sud-est se construiește lângă Craiova, în comuna Mischii....

Mai multe articole din aceeasi categorie